Grupp: Huvudforum

WntResearch - Foxy-5s enorma potential inom cancer

1
Ogilla!
4
Gilla!
2013-04-17 15:56:00

Omkring 3 miljoner nya fall av bröst-, kolon- och prostatacancer diagnostiseras i världen varje år. Kring hälften dvs 1.5 miljoner av dessa har lågt eller inget uttryck av proteinet Wnt-5a i tumörcellerna och det är visat vara associerat med sämre sjukdomsprognos enligt forskning gjord av till bolaget anknutna forskare och dessa patienter skulle därför ha allra störst nytta av att medicineras med Foxy-5 även om det är inte uteslutet att fler än så skulle ha fördel av det.

I Sverige uppgår kostnaden för cancerläkemedel per ny patient till omkring 40 000 - 60 000 kr. En läkemedelsförsäljning på 8 miljarder kr av Foxy-5 efter ett potentiellt framtida marknadstillstånd som jag initialt har kalkylerat i min första analys år skulle t ex kunna motsvaras av 20 000 kr i behandlingskostnad per ny patient och att 400 000 patienter i världen behandlas dvs en bit över 25 % av patienterna med lågt eller inget uttryck av Wnt-5a i tumörceller. Det verkar fullt rimligt eller försiktigt.

En artikel om ett bröstcancerpreparat indikerar detsamma, med emfas. http://www.nytimes.com/2013/02/23/business/fda-approves-breast-cancer-drug.html?_r=0

Alltså omkring 600 000 kr för en hel behandling med ett läkemedel som ökar median-livslängden med knappt ett halvår ! Man anar att 20 000 kr kan vara ett väldigt lågt antagande för Foxy-5 med sin potentiellt revolutionerande verkningsmekanism att stoppa cancerns metastasering och därmed reducera dödligheten signifikant eftersom metastaser är huvudorsaken till att cancer kan vara dödligt.

Alla tre indikationerna dvs bröst-, kolon- och prostatacancer tillsammans bör därför på kunna kunna generera betydligt mer i total försäljning än de 8 miljarder kr jag har räknat med hittills utan att några orimligheter uppstår i antal behandlade patienter och läkemedelskostnader.

I en framtida uppdaterad aktieanalys borde därför Foxy-5 vid lyckade Fas I-III-studier kunna antas nå en högre årlig försäljning på t ex 15 miljarder kr vilket skulle motsvara ca 750 000 patienter i världen - dvs endast hälften av alla med lågt eller inget uttryck av Wnt-5a men fortfarande med endast 20 000 kr i läkemedelskostnad/patient - och royaltyn 10 % till WntResearch uppgående till 1.5 miljarder per år. 15 miljarder kr i Foxy-5-försäljning skulle endast motsvara ca 10 % av den totala bröst-, kolon- och prostatacancer-läkemedelsmarknaden.

Mer om Foxy-5:s enorma potential på cancermarknaden :

http://www.redeye.se/aktiebloggen/wntresearch-ab/wntresearch-mer-om-foxy-5s-enorma-potential-pa-cancermarknaden

MVH löparn

0
Ogilla!
135
Gilla!
2013-04-17 16:12:13

Aktielista?

Momentum

1
Ogilla!
2
Gilla!
2013-04-17 17:56:57

Tyvärr Aktietorget, men ibland finns enstaka guldkorn där.

MVH löparn

1
Ogilla!
91
Gilla!
2013-04-17 18:48:37

Tack, det var en ren undran,

Momentum

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-04-17 22:40:23

WntResearch - enorm potential för Foxy-5

Så lyder rubriken på ett mail som jag nyss har skickat till 12 st biotech/läkemedelsanalytiker i Sverige och Danmark som bevakar "mindre" svenska biotech/läkemedelsaktier, normalt dock endast börsnoterade men caset WntResearch känns unikt bra för att "hålla tyst" :-)

Textent i mailet som kan tyckas lite långt kanske ;-) - lyder följer :

Hej

Jag kan inte låta bli att tipsa om svenska WntResearch, som jag och min branschkunniga och välutbildade fru har inlett noggrann bevakning av. Trots Aktietorgnoteringen är bolaget hyperintressant med bedömt enormt gynnsam risk/reward.

WntResearch som jag bedömer f n har den kanske bästa risk/reward jag någonsin sett i en analysaktie är en Aktietorg-noterad läkemedelsutvecklare på väg in i ett delvis Eurostars-finansierat Fas I-projekt med en helt ny metod för cancerbehandling. Bolaget har utvecklat en patentsökt (hittills beviljat i Kina, Japan och Australien 2013) syntetisk peptid Foxy-5 som i prekliniska försök reducerat cancercellers metastasering med ca 80 % sannolikt beroende på att Foxy-5 minskar deras rörlighet. Foxy-5 är en syntetisk något modifierad kopia av en specifik del av proteinet Wnt-5a som finns i kroppen. Tumörer hos patienter som avlider i t ex bröstcancer har i högre grad en låg nivå av eller saknar Wnt-5a och en ökad metastasering vilket sannolikt beror på mer rörliga cancerceller.

Fas I-studien som beräknas inledas relativt snart görs på patienter med metastatisk bröst-, kolon- och prostatacancer för att studera toxicitet och farmakokinetik i människa och eventuellt även få indikationer på antimetastatisk effekt av Foxy-5. Eftersom metastasering utgör den största risken för att dö i cancer har Foxy-5 en enormt stor marknadspotential som är av blockbusterkaraktär.

Redan efter en planerad Fas II-studie 2014-2015 som visar proof-of-concept är målet att licensiera ut Foxy-5 eller sälja hela projektet eller t o m hela bolaget. Risknivån sett på mycket lång sikt är naturligtvis mycket hög eftersom projektet är i tidig klinisk fas. En marknadsintroduktion för Foxy-5 kan ske tidigast omkring år 2018. Finansiering med ca 30-50 Mkr kommer behövas inför Fas II om Fas I-studien lyckas.

Värdet kan efter eventuellt framgångsrika Fas I-II-studier i WntResearch bli enormt högt med tanke på de totala affärer dvs upfront,milestones och tvåsiffriga royalties, som ska ha betalats till ett knappt 30-tal bolag efter framgångsrika Fas II-studier år 2009- juni 2011 på över 4 miljarder kr i genomsnitt enligt bolagets presentation 19 nov 2012.

Marknaden för läkemedel mot cancer uppgår till över 400 miljarder kronor. Bröst-, kolon- och prostatacancer svarar för en betydande del av det eller omkring 60, 50 respektive 40 miljarder. Således är marknadspotentialen enorm för WntResearchs Foxy-5 jämfört med bolagets noterade marknadsvärde nu. Marknadsandelen för ett innovativt och effektivt antimetastas-preparat skulle sannolikt bli stor.

Enbart den minsta av dessa tre marknader skulle med 10 % royalty generera 800 Mkr i intäkter till WntResearch med 20 % marknadsandel och därmed en försäljning av Foxy-5 på 8 miljarder kr dvs över blockbustergränsen 1 miljard USD. Sannolikheten statistiskt sett brukar ofta anses vara omkring 30 % att en läkemedelskandidat i preklinisk fas därefter framgångsrikt passerar Fas I- och Fas II. Här finns två olika referenser för detta :

https://gupea.ub.gu.se/bitstream/2077/24478/1/gupea_2077_24478_1.pdf

Där anger en citerad källa på sida 6 tabell 1 med att det är 20 % statistisk sannolikhet att en läkemedelskandidat når ändå fram till marknaden om den är i Fas 1 och 30 % i Fas 2 och 65 % i Fas III. Det medför att den sökta sannolikheten att framgångsrikt passera Fas I och Fas II blir 20/30 x 30/65 = ca 31 %. Fas I är som synes lättare att klara av än Fas II.

En annan citerad källa på samma sida tabell 2 anger explicit att sannolikheten att passera från Fas I till Fas II är 71 % och från Fas II till Fas III är 42.2 %. Det medför att den sökta sannolikheten att passera från Fas I till Fas III blir ca 30 %.

Således blir den sökta sannolikheten omkring 30 % enligt båda dessa källor.

För att mer noga analysera specialfallet WntResearch och i synnerhet Foxy-5:s framgångsmöjligheter på främst vetenskaplig grund i Fas I-II har min fru PhD Ann-Cathrin Engwall med sin breda forskarbakgrund och mycket goda analytiska förmåga studerat och utvärderat detta och kommit fram till att sannolikheten kan bedömas till över genomsnittets 30 %. Hennes analys har jag återgivit längre ned.

Om man utgår ifrån att ett bolagsvärde på WntResearch efter lyckad Fas I och II i slutet av år 2015 förenklat blir 2-4 miljarder kr (motsvarande ett p/e-tal på ca 5-10 på den minsta indikationens bedömt realistiska royaltyantagande 800 Mkr, sannolikhet 65 % att även Fas III-studier lyckas och att royaltyn betalas ut fr o m 2019 samt att p/e-baserade värdet å ena sidan och upfront och milestones å den andra uppgår till ungefär samma diskonterade värde 2015 efter 20 % avkastningskrav per år), dvs som genomsnittet av affärer till hälften av detsamma enligt bolagets presentation, trots den enormt stora royalty- och marknadspotentialen enligt ovan på 3 olika indikationer, blir väntevärdet av Foxy-5-projektet 600-1200 Mkr med 30 % bedömd genomsnittlig statistiskt kalkylerad sannolikhet för framgång i Fas I-II enligt ovan.

Nutidsdiskonterat under 2 år med 20 % avkastningskrav fås ett riskjusterat bolagsvärde på ca 417-833 Mkr i slutet av 2013. Det ger enmålkurs på (417 till 833 Mkr minus finansieringskostnaden 30 till 50 Mkr för Fas II-studien)/12 M aktier dvs 31-67 kr för år 2013. Målkursen är således reducerad med finansieringskostnaden för Fas II-studien per aktie räknat på respektive extremvärden.

Räknar man mer noga på alla tre indikationers royaltypotential sammanlagt inses lätt att den riskvägda målkursen skulle bli avsevärt högre. Min slutsats är att WntResearch måste vara enormt undervärderat i nuläget fundamentalt sett med målkursintervallet 31-67 kr 2013 avseende en enda indikation och därför med kända fakta ett fantastiskt köp på risk/reward inför en kommande mycket sannolik period av ren aktieomvärdering när uppmärksamheten och kunskapen ökar i och med den stundande kliniska studien och inför dess resultat som kan väntas presenteras någon gång Q4 2013 - Q1 2014.

En aktiekurs på 7-8 kr implicerar att sannolikheten för framgång i Fas I-II är avsevärt lägre än 30 % eller endast 3-8 % om man dessutom mycket konservativt enbart utgår från den indikation med minst marknadsstorlek. Räknar man på alla tre ihop, dvs bröst-, kolon- och prostatacancer är den implicita sannolikheten endast omkring 1-3 % dvs storleksordningen 1/30 – 1/10 så stor chans att lyckas i Fas I-II enligt aktiemarknaden jämfört med ett genomsnittligt projekt i samma faser, och ännu mindre jämfört med ett "expertutlåtande".

För att analysera mer noga kring bolagets och i synnerhet Foxy-5:s framgångsmöjligheter på främst vetenskaplig grund som antimetastasläkemedel har min fru PhD Ann-Cathrin Engwall med bred forskningsbakgrund och mycket god analytisk förmåga studerat och utvärderat detta och hon ger följande utlåtande om WntResearch :

”WntResearch är starkt förankrat i akademisk forskning som pågår vid Skånes universitetssjukhus i Malmö. Professor Tommy Andersson som är medgrundare av bolaget och uppfinnare till företagets patent är CSO i företaget vilket utgör en mycket positiv faktor för att uppnå framgång. I styrelsen finns personer med tidigare erfarenhet av att starta och utveckla framgångsrika bioteknikföretag både i Sverige och i Danmark bl.a. inom onkologiområdet. Dessa erfarenheter är mycket värdefulla tillgångar för bolaget. Tomas Feldthus som är bolagets CFO ger ett mycket förtroendeingivande intryck och med sin gedigna erfarenhet från branschen kan han svara på både de finansiella och de vetenskapliga frågeställningarna på ett övertygande sätt. CEO Nils Brünner har likaså en bred vetenskaplig kompetens inom cancerområdet och har fungerat som medicinsk rådgivare till flera andra bioteknikbolag. Han sitter för närvarande i styrelsen för Sino-Danish Breast Cancer Research Centre och bör därför ha en stark tro på Foxy-5- projektet och dess potential efter att ha tagit på sig VD-rollen i WntResearch.

Företagets läkemedelskandidater interagerar båda med en viktig central signaleringsmekanism i cellerna som påverkar mognadsgrad (differentiering) och rörelse (migrering). Mekanismen är avgörande för fosterutvecklingen men har även betydelse vid spridningen av cancer, s.k. metastasering. När metastaser bildas ökar komplexiteten av sjukdomen och detta är den vanligaste orsaken till att patienten dör.

Foxy-5

Grunden för bolagets Foxy-5-projekt är upptäckten att låga nivåer av proteinet Wnt-5a i primära aggressiva bröstcancertumörer leder till omognare tumörceller och kortare överlevnadstid för patienten. Då en cancercell går mot ett mer omoget stadium försvinner de strukturer på cellytan som gör att celler kan fastna i varandra och bilda en vävnad. Detta innebär att cancercellerna lättare kan förflytta sig i kroppen och att nya tumörer, metastaser, uppstår på andra ställen. Wnt-5a binder till en receptor på cellens yta och aktiverar därigenom de mekanismer som medför att cellen mognar och upphör att förflytta sig.

Foxy-5 är en syntetisk, sex aminosyror lång, peptid som binder till samma receptor som Wnt-5a som har en liknande effekt på bröstcancerceller i in vitro försök. Peptiden Foxy-5 har utvärderats prekliniskt i djurförsök och metastasbildningen minskade drastiskt i de behandlade mössen (70-90%). En risk med att använda peptider som läkemedel är att de kan brytas ner och bli inaktiva. I detta fall har man kemiskt modifierat Foxy-5 för att göra den mer stabil. Behandlingseffekten man uppnår i djurstudier visar att instabilitet av peptiden inte är något stort problem.

Man utvärderar parallellt om Foxy-5 kan vara tillämpbart vid andra sjukdomsindikationer utöver bröstcancer. Vid flera andra typer av cancer har man funnit låga nivåer av Wnt-5 proteinet i tumörcellerna. I den kliniska studien som är planerad att genomföras med Foxy-5 under 2013 vill man därför även inkludera patienter med tjocktarmscancer och prostatacancer. Studien är främst inriktad på att utvärdera säkerheten i en doshöjande behandlingsstrategi. Foxy-5 har inte uppvisat några allvarliga bieffekter i de djurstudier som genomförts och bolaget uppger att man inte hyser någon större oro för att biverkningsprofilen i Fas I-studien skall vara det som stoppar projektet från vidareutveckling. Den generella acceptansen för biverkningar när man behandlar cancer är dessutom högre med tanke på sjukdomens allvarlighetsgrad.

Det avgörande i Fas I-studien kommer snarare sannolikt att vara den utvärdering av effekten som man planerar att genomföra. Det är ett känt faktum att patienter med metastaserande cancer har en hög andel cancerceller i blodet. Om antalet cancerceller i blodet minskar i samband med behandlingen av Foxy-5 är detta en första indikation på att konceptet fungerar i människa.

Andra faktorer utöver Wnt-5a kan naturligtvis vara viktiga för att förhindra att bröstcancerceller kan flytta sig från tumören till andra ställen i kroppen. Det som dock talar för att det framförallt är låga nivåer av Wnt-5a som påverkar risken för nya metastaser hos bröstcancerpatienter är den centrala roll proteinet har mekanistiskt samt att nivån av proteinet så starkt kan kopplas till återfallsrisken och överlevnadstiden för patienterna. Min bedömning är därför att det finns en relativt god chans att man kan visa att behandlingskonceptet fungerar även i människa även om det kommer finnas mer individuell variation än i djurstudier.

Man arbetar även med vidareutveckling av peptiden Foxy-5 för att göra den mer skräddarsydd för cancerceller genom att lägga till målsökningsegenskaper. Lyckas man med detta innebär det behandlingen blir mer effektiv och därigenom kan dosen minskas och behandlingskostnader per patient kraftigt reduceras vilket skulle vara positivt.

Box-5

Vid andra typer av cancer, t.ex., malignt melanom producerar cellerna höga nivåer av Wnt-5a som korrelerar med hur aggressivt en cancertumör utvecklas och sprids. Tommy Anderssons forskargrupp studerar mekanismen bakom detta samband och har tagit fram en peptid, Box-5, som kan blockera effekten av Wnt-5a. Detta projekt är i preklinisk fas och det återstår att se huruvida Box-5 har någon effekt på tumören och metastaseringen i djurförsök. Anledningen till att olika tumörer beter sig olika med avseende på Wnt-5a är inte förvånande och är naturligtvis beroende av vilken typ av ursprungscell som omvandlats till cancercell och även av andra faktorer som indirekt eller direkt påverkar samma signaleringsmekanism.

Sammanfattande bedömning

Det går naturligtvis inte att ge några garantier för att en läkemedelskandidat skall gå hela vägen fram till marknad, men jämfört med många andra läkemedelsprojekt som jag studerat finns det flera mycket positiva faktorer som sammantaget talar för att Foxy-5 projektet har en lägre risk än genomsnittet.

Den hämmande effekten på metastasering av bröstcancerceller i djurstudier är mycket hög och man har inte kunnat upptäcka några toxiska effekter vilket är mycket lovande för utgången av Fas I-studien i människa. Jag bedömer sannolikheten för att projektet skall stoppas pga biverkningsprofilen som låg och att det finns en god chans att behandlingen med Foxy-5 kommer att leda till färre cancerceller i blodet hos patienterna-

Ytterligare faktorer som ökar sannolikheten för att projektet blir framgångsrikt är att verkningsmekanismen är kartlagd, att Foxy-5 är syntetiskt framställd och att effekten är kopplad till en receptor vilket är ett klassiskt koncept för många läkemedel. Alla dessa tre faktorer underlättar även regulatoriskt.

Genom att ge patienterna Foxy-5 och därmed stimulera cancercellerna att mogna och direkt förhindra metastaseringen så angriper man problemet från en helt ny utgångspunkt som kan visa sig vara ett mycket viktigt bidrag för behandlingen av några av våra vanligaste cancersjukdomar. Om man lyckas visa effekten i Fas II skulle detta vara ett genombrott för cancerforskningen och intresset sannolikt mycket stort från eventuella partners eller spekulanter på Foxy-5- projektet. ”

Hennes bedömning är alltså i praktiken att WntResearch borde ha större chans än ett genomsnittligt projekt vilket i så fall innebär att aktien är extremt undervärderad på 7-8 kr. Ett urval av vetenskapliga artiklar som ligger till grund för bedömningen :

http://jcs.biologists.org/content/114/11/2043.long

http://cancerres.aacrjournals.org/content/62/2/409.long

http://cshperspectives.cshlp.org/content/4/5/a008052.long http://clincancerres.aacrjournals.org/content/14/20/6556.long

http://www.jbc.org/content/284/40/27533.long

http://dev.biologists.org/content/135/23/3871.long

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3229220/

http://www.jbc.org/content/284/16/10968.long

Mer om Foxy-5s enorma potential på cancermarknaden

http://www.redeye.se/aktiebloggen/wntresearch-ab/wntresearch-mer-om-foxy-5s-enorma-potential-pa-cancermarknaden

MVH löparn

1
Ogilla!
4
Gilla!
2013-04-18 09:17:09

Jag tog konsekvenserna av tidigare resonemang och fick en preciserad målkurs 93 kr.

http://www.redeye.se/aktiebloggen/wntresearch-ab/wntresearch-malkurs-smatt-ofattbara-93-kr-2013

MVH löparn

0
Ogilla!
3
Gilla!
2013-04-19 14:20:22

Målkursen är korrigerad något till 86 kr pga finansieringsavtal som bör ge TO-utspädning.

Det är så gott som ofrånkomligt med en kraftig uppvärdering närmaste halvåret, kanske från nu 9 kr till 30-40 kr.

Min och min frus analys är nu ytterligare finslipad. http://www.loparn.com

MVH löparn

0
Ogilla!
44
Gilla!
2013-04-19 15:06:52

Löparn du som är väldigt matematiskt lagd och gillar investeringar med stor risk/reward, kan du inte analysera bitcoin ordentligt och värdera den? Om bitcoin lyckas är potentialen mycket större än småbolagen på börsen. Själv är jag beredd att gå in vid 10-20$ med målkurs 500-1000$ på några års sikt, förutsatt att bitcoin anammas av fler och fler internetsajter för ehandel.

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-04-19 16:05:35

Så det är ett utländskt bolag vilket tycker jag det är en begränsning. I Ankdammen här kan man nog lättare se hur upptäckt bolaget ärr, och förstått. Jag har haft fullt upp med NeuroVive som nästan enda analysaktie i några år och WntResesearch lär fånga både kapital och intresse en tid framöver :-)

Men jag ska lägga namnet på minnet.

MVH löparn

0
Ogilla!
43
Gilla!
2013-04-19 16:07:09

Skriv lite mer om Dignitana. Det är väl ett av dina största innehav?

0
Ogilla!
49
Gilla!
2013-04-19 16:18:17

Den tog fart idag! Ska bli spännande att följa.

1
Ogilla!
4
Gilla!
2013-04-19 16:26:33

Som vanligt med pd o löparn. Affärsiden skall innehålla hundra lösa parametrar och sen skall de lekas specialist o övermänniska. Lurundrejjeri för de som luras in sist. Bedrövligt. I o f sig. Ett vanligt jobb kan nog vara svårt att få.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-04-19 17:37:33

Alright - i'''tinlägg.

MVH löparn

1
Ogilla!
2
Gilla!
2013-04-21 18:38:50

Re elector.

Jag hinner inte detaljfölja Dignitana nu och jag tycker andra här och Small Cap har analyserat dem tillräckligt bra så jag har föga att tillföra för det mesta, men jag tycker fortfarande känns relativt säkra på lång sikt.

NeuroVive är det enbart jag som bevakar aktivt hittills med uppdaterad djupanalys och det kräver en del engagemang.

WntResearch lär Small Cap enligt egen utsago komma med en ny analys av vilken borde skapa ytterligare intresse, men där fann jag själv, för en dryg vecka sedan bara, i väntan på Small Cap OCH att min fru har mycket värdefull adderande expert- och analysökompetens som det är bra att utnyttja, att caset ser överraskande bra ut. Jag hade ingen "aaaning" om att cancerprojekt efter fas II kunde vara värda flera miljarder kr, och Foxy-5 borde tillhöra de hetaste om de lyckas.

MVH löparn

0
Ogilla!
38
Gilla!
2013-04-21 21:24:24

Ja, det är finns mycket bra skrivet om Dignitana. Problemet är att få känner till företaget. Ordet måste spridas om det ska bli något drag i aktien och du har ju en del läsare. :-)

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-04-21 22:24:50

Ja, men jag har inte alla detaljkunskaper direkt ur minnet s a s när det gäller Dignitana och det vill jag ha när jag skriver om dem. I fallet NeuroVive däremot kan jag mer om dem än alla 9-10 miljoner svenskar utom färre än ett 10-tal :-)

MVH löparn

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-04-23 13:29:38

Jag har i alla fall ökat en del i Dignitana under 18 kr.

Och tittat på framgångsfaktorer för prekliniska läkemedelsprojekt i bolag som WntResearch och PharmaLundensis som extremfall och funnit att WntResearchs Foxy-5-projekt har alla 8 framgångsfaktorer som jag och min fru kom på :

http://www.redeye.se/aktiebloggen/wntresearch-ab/framgangsfaktorer-prekliniska-lakemedelsprojekt-att-lyckas-i-fas-i-ii

MVH löparn

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-04-23 14:00:48

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-04-24 07:39:36

Den kompletta aktieanalysen kan tills vidare nås via min hemsida www.loparn.com men pdf-filen kan oxå nås direkt på

http://hem.passagen.se/fingerpr/loparn/PDF/WntResearch.pdf

Analysen känns ganska färdig nu med både 8 framgångsfaktorer analyserade och min frus vetenskapliga analys.

MVH löparn

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-04-24 11:27:10

Jag mailade forskningschefen min analys idag

och fick nyss ett mycket bra svar.

Ett citat "... stärker mig i min övertygelse om att vi har något riktigt intressant på gång... "

Det låter utmärkt, dvs både att en befintlig övertygelse fanns innan förstås, men oxå att den stärktes efter min aktie- och min frus vetenskapsbaserade analys :-)

En kort intervju från 2012 där han ser mycket förtroendegivande ut och låter så oxå. Det är en LITEN liten pusselbit men ändå rätt viktig. http://vimeo.com/53259209

MVH löparn

0
Ogilla!
48
Gilla!
2013-04-24 11:30:06

Hur skulle du klara dig utan din fru:-)

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-04-24 11:40:04

Bra fråga !

MVH löparn

0
Ogilla!
49
Gilla!
2013-04-24 11:40:55

:-)

1
Ogilla!
49
Gilla!
2013-04-24 11:41:26

Innan man läser Löparns skriverier så bör man ha i åtanke om man lägger en order så kan han lika gärna sälja till er. Det är väl en funderare folk bör ta sig innan de köper.

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-04-24 12:07:12

Re Lindhe

Ja det är ju ytterst väsentligt för mindre begåvade :-)

Jag har inte de många hundratals tusen aktier som säljs dagligen, och OM jag sålde skulle jag medverka till att pressa kursen och ge bättre ingångskurs för köparna.

Bolagets framtid påverkar inte av mina köp och sälj, och på lång sikt inte heller aktiekursen.

.

Antag att jag investerar 100 % i en ny analysaktie som jag funnit EXTREMT EXTREMT köpvärd (det är ju därför jag i så fall har 100 % i aktien) och som har låg aktielikviditet.

Då tjänar alla (andra) på att någon skapar aktivitet och lättar lite på innehavet under kursuppgången om den kommer.

I fallet WntResearch har jag NETTOKÖPT sedan analysen kom i förra veckan, så sent som igår :-)

Jag har således varit väldigt girig och alltmer insett att aktien bör värderas upp kraftigt och att det kommer ske med stor sannolikhet.

Man ska skilja på mina aktieanalyser och min egen trading. Om jag gjorde medvetet dåliga överdrivna analyser skulle jag inte vara kvar som "löparn" efter 15 år på Internet.

MVH löparn

1
Ogilla!
48
Gilla!
2013-04-24 12:17:31

Jag uppmanar enbart folk att tänka på det innan de slänger sig på köpknappen och tänker fortsätta uppmana omgivningen med det.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-04-24 12:20:59

Ja visst. Men det är viktigast att analysera aktiens fundamenta.

Men du är en av de som behöver tänka betydligt mer, och mer logiskt.

MVH löparn

0
Ogilla!
48
Gilla!
2013-04-24 12:33:44

Nej jag bryr mig om individer då det är många som bränt sig ordentligt genom att följa dina analyser. Sen finns det de som tjänat mycket också.

Jag behöver inte tänka betydligt mer jag läser inte ens vad du skriver eller ens om bolagen men jag uppmanar folk till fakta och verkligheten.

1
Ogilla!
2
Gilla!
2013-04-24 12:45:50

Jag analyser aktier med hög risk och potential och samtidigt bedömt GYNNSAM relation dem emellan s k risk/reward.

Det medför att UTFALLET MED NÖDVÄNDIGHET kommer variera kraftigt, men i genomsnitt har utfallet varit betydligt bättre än börsindex till nu från resp analysstart räknat.

Du är uppenbart för obegåvad för att analysera verkligheten själv :-)

MVH löparn

1
Ogilla!
2
Gilla!
2013-04-24 12:52:21

Lindhe på lägenhetsvisningen :

Psst folket, kom ihåg han vill få den såld. Jag vill bara uppmana er att vara lite uppmärksamma. Han säger att lägenheten är så trevlig. Men var vaksamma.

Folket : Hur då men den verkar trevlig och prisvärd ?

Lindhe : Jag vet inget om det, men tänk på att han säljer och ni köper.

MVH löparn

1
Ogilla!
2
Gilla!
2013-04-24 12:53:08

I bakgrunden hör man M Uggla sjunga :

IQ han kaaan ABC...

MVH löparn

1
Ogilla!
3
Gilla!
2013-04-24 17:30:14

Alltid lurar man nån. De är där rewarden finns. Löparn. Vilket skämt.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-04-26 08:33:01

Den kompletta aktieanalysen av WntResearch som jag och min expertfru PhD Ann-Cathrin Engwall har färdigställt finns nu i hanterligt läsbar pdf-fil

http://hem.passagen.se/fingerpr/loparn/PDF/WntResearch.pdf

Den innehåller förutom en sedvanlig aktieanalys och en vetenskaplig analys av Foxy-5-projektet även en i punktform gjord sammanfattning av de 8 identifierade viktiga generella framgångsfaktorerna för prekliniska läkemedelsprojekt att klara Fas I-II och som nu är på väg att gå in i klinisk Fas I som t ex gäller just WntResearch.

Foxy-5-projektet har alltså redan uppfyllt alla de 8 framgångsfaktorerna, vilket visar att det är ett högkvalitativt projekt som också har rankats bland de ca 10 % bästa av bidragsgivaren Eurostars i en utvärderingsomgång. Även Cancerfonden har rankat det högt av bidragens storlek till Foxy-5-projektet att döma.

Jag tror det är en god chans att WntResearch bli 1-3-årsvinnare på aktiemarknaderna i Sverige, och betydligt större chans för fortsatt kraftig omvärdering under Fas I-studien då uppmärksamheten kommer öka. En kurs på 25-40 kr i år känns rimlig med hänsyn till listrabatt och branschrabatt relativt den fundamentalt baserade målkursen som nu är 86 kr mot senast 10.75 kr.

MVH löparn

0
Ogilla!
62
Gilla!
2013-04-26 08:38:27

Är hon medveten av vad era analyser ibland leder till?

Det finns som sagt många som inte går ut som vinnare ur dina aktier.

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-04-26 08:52:17

Ja hon vet att mina analysaktier från första analystillfälle tills nu gått betydligt bättre än genomsnittet OMX/OMXS30-index och att vi nu relativt aktiemarknadens svaga kunskap om biotech blir ännu träffsäkrare.

Min fru var negativ till Diamyd och Creative Antibiotics.

MVH löparn

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-04-26 08:53:21

Hon lär ha den uppfattningen att folk ska läsa på själva och ta ansvar för sina placeringsbeslut.

MVH löparn

1
Ogilla!
55
Gilla!
2013-04-26 08:59:04

Men kom igen nu pumpar ni sönder aktien det vet alla vad för följder det får.

Fan så patetiskt och skralt svar. Jag förvånas gång på gång att visst folk bemästrar att sova på nätterna.

2
Ogilla!
2
Gilla!
2013-04-26 09:14:49

Visst, man ska sova dåligt om man starkt rekommenderar en noga analyserad aktie som är undervärderad med en faktor 7-8 ungefär :-)

Du kan väl räkna så långt - IQ - "han kan räkna upp till hundra"

MVH löparn

0
Ogilla!
3
Gilla!
2013-05-13 20:18:39

En ny bra blogg om WntResearchs Foxy-5-projekt med vetenskaplig men förståelig vinkling har skrivits av en för mig okänd skribent.

Den behandlar bl a en hel del detaljer som är intressanta för att förstå "caset".

En central slutsats är

"Här finns en receptor, man har en molekyl, man har en tydlig effekt. Allting är serverat på silverfat, eller ännu bättre, guldfat."

http://www.redeye.se/aktiebloggen/uppvardering-av-wntresearch-foxy-5-en-revolution

Min och min "expert"-frus aktieanalys finns på

http://hem.passagen.se/fingerpr/loparn/PDF/WntResearch.pdf

MVH löparn

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-05-13 21:20:59

Bolaget har alltså inte ens gjort en Fas I studie, där de bara ska testa säkerhet och ni anser att bolaget som inte kommer ha ett godkänt läkemedel förrän 2019 i bästa fall ska värderas till 800 miljoner?

Kommer finnas massa tillfällen att stiga in i bolaget senare med mindre risk. Efter genomförd Fas I (Q1-2014) ska resultaten utvärderas, eventuellt ska preparatet anpassas och sedan ska man ansöka (H2-2014), rekrytera (Q4-2014) och genomföra (2015) ett antal Fas II;or innan man ens vet om preparatet fungerar.

Sedan tycker jag det är missvisande att säga bolaget har 30% chans att lyckas med Fas II. En klar Fas II betyder väldigt lite, flera Fas II:or i kombination med andra läkemedel betyder mer, men det kostar och tar tid.

Mvh

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-05-14 19:51:24

Redan i dag är aktien uppå 20 % dyrare :-)

Som framgår av min analys kan man även klassa studien som en Fas I/IIa-studie eftersom det är bröst-, kolon- och prostatacancerpatienter som ingår i studien.

Om man ser en tydlig effekt i form av minskad halt cancerceller i blodet i Fas I-studien är det ett starkt indicium på att Foxy-5 har den antimetastaseffekt man eftersträvar och redan har visat prekliniskt och även validerat i form av lägre Wnt 5-a-uttryck i primärtumören hos bröst-, kolon- och prostatacancerpatienter med dålig sjukdomsprognos.

Jag uppskattar att värdet i så fall efter Fas I vid ett potentiellt uppköp som bolaget sagt är möjligt även i det skedet kan hamna på 1-2 Mdr kr.

Efter en lyckad Fas II kan värdet bli över 5 Mdr kr.

Detta tyder både en kassaflödesvärdering och faktisk statistik på 27 st affärer efter Fas II-resultat.

Det höga motiverade värdet hänger ihop med dels att det finns en direkt adresserbar marknad värd omkring 75 Mdr kr dvs den hälft av bröst-, kolon- och prostatacancerpatienter som har lågt uttryck av Wnt 5-a som Foxy-5 efterliknar och dels att 8 av 8 framgångsfaktorer är uppfyllda i Foxy-5-projektet.

MVH löparn

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-05-14 20:30:45

Jag håller helt enkelt inte med.

Ett Svenskt exempel är Medivir med Hepatit C läkemedel som har skickat in NDA (dvs Fas III är avslutade och lyckade) till Europa, USA och Japan. Hela bolaget det preparatet värderas till endast 1 miljard.

Du anser att ett bolag, hur bra preparatet än är, ska värderas till 1-2 miljarder efter lyckad Fas I? 4-5 år innan de kan avsluta en Fas III:a.

Grattis att kursen går upp.

Mvh

0
Ogilla!
57
Gilla!
2013-05-14 20:44:07

Inte så märkligt att kursen går upp löparn pumpar ju aktien så in i helvete det är helt sjukt.

0
Ogilla!
46
Gilla!
2013-05-14 20:58:28
Ladda ned

Var inte den där Neurovive en annan aktie som det skrevs om här och den har ju inte gått så bra.

Det har gått bättre att köpa aktier som ABB eller Autoliv.

Så det visar sig vara ett lönsammare alternativ att välja stabila aktier framför förhoppningsaktier. Jämför procent årsskifte

ABB 10,74 %

Autoliv 21,27 %

Neurovive 6,67 %

Möjligen om folk hann sälja där innan den sjönk, men de som inte hann sälja lär ju sitta med förlust nu

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
47
Gilla!
2013-05-14 21:05:42

Nu är jag inte någon specialist inom läkemedelsforskning men jag har för mig att jag läst...(har ingen källa tyvärr och det kanske inte stämmer?)

80% av alla Fas II-studier som inleds läggs ned. Av de övriga 20% som går vidare till Fas III klarar endast hälften godkänt resultat.

Det innebär alltså att endast 10% av de studier som påbörjar Fas II blir lyckade i slutändan. Denna substans ska ju strax starta en Fas I-studie så då är ju vägen ännu längre och i praktiken är oddsen ganska låga även om rewarden kan bli stor.

En del av de lyckas väl bli sålda innan men det är ju ett nålsöga att ta sig igenom.

Sedan ska ju produkten ta sig ut också.

Löparn: Hur länge hade du tänkt sitta på ditt stora innehav? Det kan ju bli lite trångt i porten när vardagstristessen gör sig påmind och alla vill casha hem.

0
Ogilla!
45
Gilla!
2013-05-14 21:07:39

Helena: Säljer man bara på rätt nivå så kan det vara lönsamt:-))

0
Ogilla!
44
Gilla!
2013-05-14 21:16:22

Ben

Jag hade New Wave och de var betydligt lönsammare.38,40% sedan årsskifte

0
Ogilla!
44
Gilla!
2013-05-14 21:26:28

Helena: Det var en fin botten du lyckades pricka! Grattis!

0
Ogilla!
54
Gilla!
2013-05-14 21:32:13

Tack tack

Fiskade upp dem billigt och skrev även en tråd om den aktien här

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-05-15 08:47:27

Re Ben Kingsley

Det finns statistik som visar annat. Här finns två olika referenser för detta :

https://gupea.ub.gu.se/bitstream/2077/24478/1/gupea_2077_24478_1.pdf

Där anger en citerad källa på sida 6 tabell 1 med att det är 20 % statistisk

sannolikhet att en läkemedelskandidat når ända fram till marknaden om den är i

Fas 1 och 30 % i Fas 2 och 65 % i Fas III. Det medför att den sökta

sannolikheten att framgångsrikt passera Fas I och Fas II blir 20/30 x 30/65 = ca

31 %. Fas I är som synes lättare att klara av än Fas II.

En annan citerad källa på samma sida tabell 2 anger explicit att sannolikheten

att passera från Fas I till Fas II är 71 % och från Fas II till Fas III är 42.2 %. Det

medför att den sökta sannolikheten att passera från Fas I till Fas III blir ca 30 %.

Således blir den sökta sannolikheten omkring 30 % enligt båda dessa källor.

I fallet Foxy-5 är det inget genomsnittsprojekt utan alla 8 framgångsfaktorer min fru och jag har identifierat för prekliniska projekt är uppfyllda.

Det ser vetenskapligt sett ovanligt bra ut helt enkelt. Det kommer säkert många aldrig förstå dock, men andra kommer göra det.

Följande faktorer som vi har identifierat ökar var för sig sannolikheten för framgång i Fas I-II för prekliniska projekt på väg in i Fas I, allt annat lika, jämfört med om faktorerna saknas.

1. Goda prekliniska resultat för toxicitet

2. Goda prekliniska resultat för effekt

3. Fastställd verkningsmekanism (proof of principle)

4. Verkningsmekanismen kopplad till data på patienter

5. Ej biologiskt läkemedel (är en orsak att statistiken försämrats på senare år) utan

en syntetiskt framställd molekyl

6. Stabil molekyl in vivo

7. Effekt knuten till en receptor (ökar framgångschans men är förstås inget

nödvändigt kriterium)

8. Idégivaren och forskningskompentensen till läkemedelsprojektet kvar i företaget

som t ex forskningschef

MVH löparn

0
Ogilla!
41
Gilla!
2013-05-15 09:24:30

Fin utveckling senaste veckan, intressant att se var det slutar.

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
48
Gilla!
2013-05-15 09:37:42

Tack för svar!

Intressant dokument. Det står en hel del matnyttigt om man har tänkt ge sig in i läkemedelsbranschen. Det kräver dock en hel del arbete om man ska ligga steget före där...

Thomas min vän.

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-05-15 09:54:30

Som sagt har jag en enorm fördel av att vara gift med en expert som snabbt kan sätta sig in i kvaliteten på läkemedelsforskningsprojekt inkl prekliniska sådana.

De flesta prekliniska projekt hon studerat närmare har liten eller obefintlig chans för framgång och aktierna är/var dyra.

MVH löparn

1
Ogilla!
49
Gilla!
2013-05-15 11:32:22

Du utnyttjar också din frus kompetens till att pumpa bolaget i fråga.

Blir det samma veva som neurovive att den handlas i två-tre kronor så bör hon känna ett stort ansvar för mindre vetandes förluster.

0
Ogilla!
54
Gilla!
2013-05-15 11:57:25

#53 Lägg ned nu. Du själv skriver ju haussande till crad, varför ska inte löparn få haussa denna aktie då?

Du var även anti att jag var haussad till fing för en tid sedan.

Aktieforum är till för att delge analyser. Sen är det upp till var och en att köpa eller sälja.

1
Ogilla!
44
Gilla!
2013-05-15 12:46:23

Lägger inte ner och jag gör verkligen inte som löparn.

Löjligt påstående

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-05-17 17:53:51

WntResearch har börjat locka köpare som handlar via Neonet och som fick in drygt 27 000 aktier men dessutom visade en köpsida en bra bit över ytterligare 30 000 i callen på 14 kr. (målkurs 86 kr).

Det är väl inte så vanligt att den typen av investerare (institution ?) hittar till Aktietorget, men att köpen inleds nu är ett styrketecken för ev tvivlare på den urstarka fundamentan relativt bolagsvärdet.

--------------

Triggerlista :

*Tillstånd från danska läkemedelsverket och från etisk kommitté i maj-juni att genomföra Fas I-studien inom cancermetastasering med Foxy-5

*Startbesked i juni för Fas I-studien inom cancermetastasering med Foxy-5

*Europapatent för Foxy-5 beviljat

*Usapatent för Foxy-5 beviljat

*Utfall i Q4 2013 – Q1 2014 av Fas I-studien inom cancermetastasering med Foxy-5

*Eventuell exit – uppköp av Foxy-5-projektet eller bolaget i Q4 2013-Q2 2014

Analys http://hem.passagen.se/fingerpr/loparn/PDF/WntResearch.pdf

Bra blogginlägg :

htpp://www.redeye.se/aktiebloggen/uppvardering-av-wntresearch-foxy-5-en-revolution

MVH löparn

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-05-27 09:51:03

WntResearch fick glädjande nog klartecken av etiska kommittén redan 30 april :

http://cvk.sum.dk/~/media/Files/cvk/godkendteprojekter/2013/Godk_april.ashx

Därför går kursen upp idag när denna nyhet syns på ovanstående sajt.

Men de har ännu inte fått slutgiltigt positivt besked från danska läkemedelsverket som begärde in någon komplettering, men det bör komma senast denna eller nästa vecka om bolaget svarat inom 1-2 veckor vilket ger samma myndighetsfördröjning enligt regelverket.

När väl Fas I är i gång kommer högst sannolikt uppvärderingen fortsätta, efter uppvärdering inom kort på definitivt besked från myndigheten och efter faktisk Fas I-start.

25-40 kr vore mer i linje med branschaktiers rabatt.

14.30 kr nyss betalt.

Potential 75-150 kr inom ett år är möjligt vid uppköp om Fas I/IIa-studien visar bra effekt.

300-400 kr är möjligt om det inte säljs förrän efter Fas IIb-studien om ca 2-3 år då exit senast är planerad.

Marknadens gissningsvis bästa "oddsspel".

Uppskattningsvis 50 % framgångschans i Fas I-II tack vare 8 av 8 uppfyllda identifierade framgångsfaktorer. Analys :

http://hem.passagen.se/fingerpr/loparn/PDF/WntResearch.pdf

Bra blogg :

http://www.redeye.se/aktiebloggen/uppvardering-av-wntresearch-foxy-5-en-revolution

MVH löparn

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-05-27 12:54:33

Nyss kom det definitiva tillståndet för att starta Fas I-studien (eller snarare Fas I/IIa).

http://www.aktietorget.se/NewsItem.aspx?ID=65785

MVH löparn

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-06-10 20:08:52

Fas I-studien med Foxy-5 på cancerpatienter kan bädda för uppköp :

Den doseskalerande Fas I-studien som nu fått tillstånd att starta påminner om en Fas I/IIa-studie eftersom Foxy-5 ges till patienter (ca 24-30 st preliminärt) och avser mäta viss effekt på cancer. Studien omfattar patienter med metastatisk bröst-, kolon- och prostatacancer för att studera toxicitet (giftighet), farmakokinetik (läkemedlets omsättning i kroppen) och farmakodynamik (läkemedlets effekt) i människa och därmed även eventuellt få indikationer på antimetastatisk effekt av Foxy-5 genom att mäta halten cirkulerande tumörceller före och efter medicineringen. Man uppskattar att antalet sådana celler bara är 1-10 st per ml blod hos dessa patienter och att endast omkring 1/10000 av dessa ger upphov till en metastas. Därför är det logiskt att en sänkning av halten kan spela en avgörande roll för att förhindra att en metastas att bildas.

En extern studie från 2005 styrker det och den visade bl a att man hittade tumörceller i blodet hos dubbelt så många patienter (88 %) med sämre utveckling av metastatisk bröstcancer under studiens gång jämfört med hos de (44 %)med en bättre utveckling.

http://clincancerres.aacrjournals.org/content/11/10/3678.full

Det finns en review från 2011 som redogör för många liknande fynd som visar att halten cirkulerande tumörceller är en stark och pålitlig indikator på sjukdomsprognosen.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3107794/

För koloncancer gäller också att halten tumörceller ger en indikation på sjukdomens prognos enligt denna review från 2010.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20143276

Även för prostatacancer är halten cirkulerande tumörceller före och efter behandling en indikator på sjukdomsprognosen dessutom utan tröskelvärden enligt en review från 2011.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21680546

Om Foxy-5 signifikant minskar halten tumörceller i blodet hos patienterna med bröst-, kolon- och prostatacancer i Fas I-studien är det därför en första tydlig indikation på att det är effektivt mot metastatisk cancer även hos människor. Det finns då en möjlighet att bolaget i så fall blir uppköpt redan efter Fas I eftersom WntResearch har 3 CDA:s (Confidential Disclosure Agreements) tecknade med läkemedelsbolag för att under sekretess gemensamt gå igenom resultat och undersöka möjligheterna till samarbete eller licensiering. Priset skulle kunna hamna mellan 75 och 150 kr per aktie, motsvarande 1-2 miljarder kr. Studien beräknas vara avslutad omkring Q4 2013 - Q1 2014.

Sedan kan man fråga sig varför skulle inte Fas I-studien visa just att halten cirkulerande tumörceller sjunker ?

Här kommer speciellt följande tre framgångsfaktorer i vår analys http://hem.passagen.se/fingerpr/loparn/PDF/WntResearch.pdf in i bilden :

*Prekliniskt fastställd verkningsmekanism

* Verkningsmekanismen kopplad till data på cancerpatienter

*Effekt knuten till en evolutionärt bevarad receptor (ökar framgångschans på

patienter men är förstås inget ovillkorligt kriterium)

Med verkningsmekanism fastställd i djurförsök, och att en hög halt Wnt-5a hos mänskliga patienter i primärtumören korrelerar med god sjukdomsprognos (och därmed med lägre halt cirkulerande tumörceller) och att receptorn är densamma i djurförsök och människa talar allt detta sammantaget för att resultatet mest troligt blir att Foxy-5 faktiskt sänker halten cirkulerande tumörceller i blodet.

Det ganska låga antalet patienter och att de 3 och 3 får olika doser av Foxy-5 behöver inte nödvändigtvis påverka tolkningen så mycket. Dock kan graden av signifikans vara det som kanske begränsar värdet något av resultaten i Fas I pga antalet patienter. Så den största risken m a p att visa effekt skulle kunna vara det ganska låga antalet patienter i studien, och inte om Foxy-5 är effektivt eller inte. Då kanske får man vänta tills Fas II-studien där fler patienter ska ingå och därmed erhålla ett säkrare resultat m a p effekt mot metastasering.

Jag tror det är mest sannolikt att redan Fas I-studien leder till någon form av licensavtal eller uppköp. Indicierna är så starka på att Foxy-5 har en motverkande effekt på tumörcellers metastasering.

MVH löparn

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-06-10 20:13:41

Någon måtta får det väl ändå vara. Fas I leder till uppköp.

Varför köpa ett Fas I när man kan köpa Fas II/III preparat för de summor du nämner?

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-06-10 21:02:46

Det framgick ovan att studien påminner om en Fas I/IIa-studie dvs även effekt av Foxy-5 på den dödliga metastaseringen hos cancerpatienter kan komma att visas via blodhalten av tumörceller. Det är det som skulle skapa läkemedelsbolags intresse och avsevärt höja värdet efter Fas I-studien.

Naturligtvis spelar sedan marknadsstorleken en direkt avgörande roll för priset, allt annat lika. Den är enormt stor i detta fall (totalt kring 150 miljarder varav omkring 50 % är adresserbar eftersom ca hälften av dessa cancerpatienter har lågt uttryck av Wnt-5a i primärtumören).

Dessutom visar det sig att även patienter med äggstockscancer (totalmarknad ca 15 miljarder 2020 enligt en prognos) har liknande egenskaper som gör att Foxy-5 kan få effekt på samma sätt där, vilket prekliniska test planeras börja utröna snart.

De 8 mest säljande cancerläkemedlen sålde för mellan 14 och 40 miljarder kr vardera för några år sedan. Ett läkemedel som någorlunda effektivt motverkar metastaser hos bröst-, kolon- och prostatacancerpatienter och bidrar till ökad överlevnad i storleksordningen år eller mer skulle sannolikt komma att tillhöra de mest sålda.

Det finns statistik som bolaget visat att 27 st affärer dvs uppköp eller licensiering 2009-2011 i snitt uppgick till över 4 miljarder i totalt värde.

Räknar man på Foxy-5 inkl upfront, milstolpar och licensavgifter, marknadsstorlek, risk etc kommer man lätt fram till liknande värde efter Fas II.

En studie som påminner om Fas I/IIa och som visar effekt borde kunna skapa ett värde på åtminstone på 1-2 miljarder, dvs ändå långt under Fas II-värde efter lyckade studier. Så jättestor är inte risken mellan Fas I och Fas II om effekt är visad i Fas I. Ett läkemedelsbolag kan därför finna att 1-2 miljarder är ett bra pris för ett lovande antimetastaspeparat med blockbusterpotential.

MVH löparn

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-06-10 22:14:08

Åter igen, Medivirs Hep-C som passerat Fas III och är inlämnad för godkännande i 3 kontinenter, värderas till samma summa som du anser att ett Fas I/II preparat skall värderas till.

Skev verklighetsuppfattning.

Sedan, även om detta är Fas I/II så ska det till många Fas II:or till innan en ev Fas III ´kan genomföras.

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-06-10 22:31:18

Själva kostnaden för Fas II/III-orna är relativt liten.

Det är den direkt adresserbara marknaden som ska värderas. Det finns inget antimetastatiskt läkemedel godkänt men det finns en gigantisk marknad.

Jag kan inget speciellt om Medivirs Hepatit C-preparat som passerat Fas III, men sannolikt är dess direkt adresserbara marknad mindre eller redan med konkurrens eller väntande konkurrenter ?

Att det skett uppköp/avslut med licensiering i 27 fall efter Fas II under 2009-2011 till snittvärden över 4 miljarder kr visar att det inte alls är orimligt med ett uppköp till 1-2 miljarder efter studie som visat effekt om än inte i en stor studie. Efter Fas II bör priset bli åtminstone som snittet i de 27 fallen eller mer tack vare gen gigantiska obearbetade marknaden.

MVH löparn

1
Ogilla!
1
Gilla!
2013-06-10 22:38:46

Ha ha.

Gå o lägg dig löparn. Du skall upp tidigt o springa imorrn.

Stanna när du når Algarve.

Storpumparn.

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-06-10 22:39:09

Ett skäl till att många projekt efter Fas II bör värderas relativt lågt är att de har bedrivits utan känd verkningsmekanism, dvs man chansar lite.

Inom TBI har det gjorts ett 30-tal Fas III-studier, men alla misslyckades och i inget fall hade man visat verkningsmekanismen.

Foxy-5-projektet har visat verkningsmekanismen prekliniskt och dessutom validerat den på cancerpatienter genom mätning av Wnt-5a-uttrycket i primärtumören.

Bl a därför är även tidiga tecken på effekt mycket intressanta för intresserade läkemedelsbolag, eftersom visad verkningsmekanism ökar framgångschanserna även i Fas III.

MVH löparn

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-07-10 14:21:16

Fas I-studien (eller snarare Fas I/IIa) är nu startad enligt dagens PM som ger bra kurseffekt. Man meddelar även att man ska bredda patientunderlaget så studien går smidigare.

http://www.aktietorget.se/NewsItem.aspx?ID=66224

Fortfarande extremt lågt värderad aktie på risk/reward.

Analys med målkurs 82 kr :

http://hem.passagen.se/fingerpr/loparn/PDF/WntResearch.pdf

Senast betalt 11.70 kr efter att aktien bottnade i djup rekyl nyligen strax under 10 kr.

Den som vågar behåller en stor (som jag sannolikt gör) eller en liten post över Fas I-resultaten som jag tror blir positiva med viss visad sänkt tumörcellhalt efter behandling med Foxy-5 för patienter med tillräcklig dos. Det kan ge enorm kursuppgång.

I juni skedde ett uppköp av ett bolag med ett prostacancerprojekt i Fas I/II för ca 4 miljarder kr + milestones upp till ca 2 miljarder kr.

MVH löparn

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-08-15 18:22:40

Uppgången inför ett ytterst spännande halvår fortsätter i potentiellt åter glödheta WntResearch efter rekylen och sommartorkan kanske delvis orsakat av den ökade aktiviteten i aktien sedan beviljandet av den Box-5-relaterade patentansökan nyligen - vilken dock i sig inte är SÅ viktig i nuläget men desto mer viktig när Foxy-5-projektet är färdigutvecklat eller sålt.

Kursen stängde idag över 13 kr för första gången sedan i maj då det blev klart att Fas I-studien fick genomföras. Rimligen var det många tvivlare och mindre pålästa som sålde i rekylen och vinsthemtagningen ned från 16 till knappt 10 kr i juni. Riskvägd 82 kr. Uppköp i juni av ett bolag med ett prostatacancerprojekt för ca 4 Mdr kr + milestones ca 2 Mdr kr om även Fas III klarar visar på den enorma värdepotentialen.

Eftersom Fas I-studien är oblindad borde det inte vara omöjligt att positiva resultat släpps redan innan studien är färdig om man tydligt ser att Foxy-5 sänker tumörcellhalten hos flera patienter med bröst-, kolon- och/eller prostatacancer.

Mot bakgrund av den ännu extremt låga aktievärderingen m a p risk/reward känns det därför relativt motiverat att släppa data som annars kanske skulle kunna läcka ut och snedfördela viktig information i marknaden.

Det finns redan minst ett svensk exempel där få positiva resultat släppts sannolikt för att underlätta en nyintroduktion med nyemission.

Aktien borde snarare kosta 25-40 kr och ändå vara mycket billig på risk/reward men då värderad i linje med några andra lågvärderade biotechaktier.

Det är ofta mycket stor skillnad på kvaliteten på olika läkemedelsprojekt och i detta fall bedömer min fru PhD A-C Engwall att det är väldigt hög klass med ovanligt många faktorer och olika prekliniska resultat som pekar mot framgång i Fas I-II i första hand.

WntResearch-anknutna forskare har ju inte endast gjort djurstudier på bröstcancermodeller hittills utan har även gjort omfattande tester av Foxy-5 och Wnt-5a på både djurvävnad och mänsklig vävnad och funnit att alla 4 kombinationer fungerar på ett sätt som överstämmer med hur Foxy-5 väntas kunna motverka antimetastasering dvs genom att motverka tumörcellers migrering och invadering. Vidare har man sett att för mänskliga bröst-, kolon- och prostatacancer-patienter ger lågt uttryck av Wnt-5a i primärtumören sämre sjukdomsprognos och högt uttryck bättre sjukdomsprognos.

Denna korrelation är därför högst sannolikt ett orsakssamband i detta fall. Eftersom Foxy-5 gjorts stabil finns mycket goda förutsättningar att det kommer fungera i människa.

Det finns således en hel del patientdata också, inte enbart djurförsök, som tydligt stödjer Foxy-5-projektets framgångsmöjligheter på patienter. Risken för misslyckande är mycket lägre än i många sämre underbyggda projekt där t ex verkningsmekanismen inte är känd vilken den dock är för Foxy-5.

Analys med expertkompetens : http://hem.passagen.se/fingerpr/loparn/PDF/WntResearch.pdf

Triggers som kan hjälpa upp värderingsnivån :

*Europapatent för Foxy-5 beviljat

*Usapatent för Foxy-5 beviljat

*Initiering av preklinisk studie gällande en äggstockscancer-modell med Foxy-5

*Utfall av preklinisk studie gällande en koloncancer-modell med Foxy-5

*Utfall i Q4 2013 – Q1 2014 av Fas I-studien inom cancermetastasering med Foxy-5

*Utfall av preklinisk studie gällande en äggstockscancer-modell med Foxy-5

*Eventuell exit – uppköp av Foxy-5-projektet eller bolaget i Q4 2013-Q2 2014

MVH löparn

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-08-26 17:50:56

I linje med uppköpsnyheten idag nedan kom även ett ENORMT insiderköp idag i WntResearch, över 0.5 miljoner aktier :

Datum Aktie Namn Överträdelse Ändring Antal Totalt

2013-08-26 WNT Kjell Stenberg Ökade innehav 513402

1 609 864

Sannolikt är det Forskarpatent Syd under avveckling som kan ha sålt, om de verkligen hade kvar så många aktier. Insidern Kjell Stenberg har därmed en cornerposition med över 1.6 miljoner aktier inför framtida eventuella uppköpsbud.

--------------------------------

En intressant uppköpsnyhet idag : AstraZeneca köper cancerforkning i preklinisk fas för omkring 1.5-3.5 miljarder kr beroende på milestonesutfall.

Det är alltså ett relativt högt miljardbelopp ett för bolag i ännu tidigare utvecklingsskede än WntResearch Foxy-5-projekt.

Det lutar alltmer åt att ett eventuellt uppköp efter Fas I inte blir i klassen 1-2 miljarder kr som jag har kalkylerat med utan snarare 2-4 miljarder kr med tanke på de priser som betalas och den väldigt stora marknadspotentialen för Foxy-5.

https://www.avanza.se/aza/press/news.jsp?newsArticleId=N2006599&source=

Det har kommit nya intressanta studier om Wnt-5a, varav den första publicerades förra veckan. WntResearch-anknutne forskaren Tommy Andersson m fl har studerat undergruppen kvinnliga premenopaus-bröstcancerpatienter där man bl a visar att för östrogen receptor-positiva som är i majoritet av alla i undergruppen är Wnt-5a en mycket god prognosindikator på sjukdomens svårighet.

Den är tydligen bättre än andra biomarkörer och skulle därför kanske kunna bli ett nytt diagnosintrument, förutom en effektiv utgångspunkt för ett antimetastasläkemedel i form av den redan framtagna hexapeptiden Foxy-5 som kopierar en liten del av Wnt-5a.

Sammantaget är den nya studien i linje med tidigare Wnt-5a-forskning men mer djupgående för premenopaus-patienterna, samt

"Conclusively, our results suggest that loss of Wnt-5a is a valuable prognostic marker in premenopausal breast cancer patients in particular in patients with ER-positive tumors and out-performed conventional prognostic factors in this subset of patients."

http://www.plosone.org/article/info%3Adoi%2F10.1371%2Fjournal.pone.0070890

Den andra artikeln från tidigare i år behandlar forskning som ytterligare försöker och lyckas klarlägga Wnt-5a:s förmåga att hämma metastasering på cell-signaleringsnivå och genuttrycksnivå.

"We conclude that WNT5A inhibits metastasis through down-regulation of multiple cell movement pathways by regulating transcript levels and splicing of key genes like Cd44."

Allmänt sett så stärker sådan här forskning Foxy-5-projektet caset ytterligare eftersom de finner alltmer detaljerat hur Wnt-5a verkar och att det överensstämmer med vad som man funnit i tidigare studier.

http://www.plosone.org/article/info%3Adoi%2F10.1371%2Fjournal.pone.0058329

MVH löparn

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-08-26 18:23:16

Jag klippte ut den citerade texten i förra inlägget från Aktietorgsajten strax efter kl 17.25 på länk

http://www.aktietorget.se/InstrumentInsider.aspx?Language=1&InstrumentID=SE0003553130

...men nu är det borttaget.

Citatet var precis som jag skrev, dvs

"Datum Aktie Namn Överträdelse Ändring Antal Totalt

2013-08-26 WNT Kjell Stenberg Ökade innehav 513 402 1 609 864 "

Ingen rök utan eld, eller vad är det frågan om ??

Det borde vara LITE svårt att av rent misstag t ex få dit en sådan post...

MVH löparn

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-09-13 18:54:23

Aktiedumpningen i WntResearch från Nordnet/Forskarpatent i Syd till fundamentalt sett vrakpris kanske nådde sin kulmen idag. Totalt sedan i april kan de ha sålt omkring 1.1 M aktier ut på Aktietorget.

De hade en bit över 500k aktier vid halvårsskiftet och senaste månaden då försäljningarna tilltog efter en viss semesterstiltje har Nordnet varit ÖVERLÄGSEN nettosäljare med aktier för ca 5.2 Mkr motsvarande kring 400k aktier.

http://trader.di.se/index.php/quote/maklarstat/164302

Det lutar därför att det nu kan röra sig om högst storleksordningen 100k aktier kvar.

När allt är sålt gissningsvis inom kort ligger vägen lite mer fri för en rimligare kursnivå t ex 25-40 kr som ändå innebär en mycket klar undervärdering.

Målkursen 82 kr är kalkylerad med 30 % chans för framgång i Fas I-II men jag och min fru med lång forskningsrerfarenhet tror 40-60 % är en bättre uppskattning motsvarande en målkurs på 109-164 kr.

Analyser :

http://hem.passagen.se/fingerpr/loparn/PDF/WntResearch.pdf

http://www.redeye.se/aktiebloggen/uppvardering-av-wntresearch-foxy-5-en-revolution

MVH löparn

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-09-16 12:54:50

Kan den kliniska Fas I-studien visa på effektresultat trots dess korta varaktighet ?

I den prekliniska bröstcancermodellen 2006 använde man i ett försök olika doser av Foxy-5, se fig 3 :

5, 20, 40 resp 160µg, vilket var för att utforska lämplig dosnivå.

http://clincancerres.aacrjournals.org/content/suppl/2008/10/17/14.20.6556.DC1/Supplementary_Data.pdf

Full effekt nåddes med 40µg Foxy-5 så man kan anta att den dosen kan vara ett rimligt huvudalternativ i Fas I-studiens doshöjande regim men då översatt till mänsklig och rimligen avsevärt högre absolut dosnivå.

Som syns i figur 3 (längs ned i pdf-filen) skedde en tydlig nedgång i lungmetastasering även efter den lägsta dosen, drygt 30 % .

Detta antyder att redan hos Fas I-studiens tidsmässigt första dosering av ett fåtal patienter dvs den med lägst dos av Foxy-5, gissningsvis en dos motsvarande den lägsta som var 5µg hos mössen, kan man potentiellt komma att se en minskad halt av tumörceller i blodet, CTCs (Circulating Tumor Cells) om tids- och effektaspekterna är någorlunda likartade mellan möss och patienter.

Eftersom Foxy-5 inte endast motverkar tumörcellernas migrering utan även invadering av andra organ kan man kanske inte se full effekt av den senare verkan enbart med blodtestet vilket allt annat lika kan något minska dess betydelse jämfört med ett mer direkt mått på metastasering. Men eftersom invadering även ingår som ett tidigt metastaseringsmoment för tumörceller att invadera blodet kommer Foxy-5:s motverkan på både migrering(rörelse) och invadering och efterföljande metastasering ändå att potentiellt kunna mätas indirekt genom CTCs i en betydande grad.

I djurförsöken var det en behandlingscykel med Foxy-5-injektion var 4:e dag totalt 25 dagar och effekten på metastaser var således mycket snabb, och stor.

Det antyder att indikationer på effekten på patienterna i Fas I-studien där prekursorn tumörcellhalten i blodet ska mätas , allt annat lika, har ännu bättre förutsättningar att snabbt ses eftersom tumörceller i blodet (eller lymfan) måste föregå de metastaser de därefter ger upphov till, MEN eftersom en del mänskliga komplexa biologiska reaktioner antagligen går långsammare än hos möss kan man knappast veta detta säkert utan mer kunskap - som dock kanske finns hos experter i detta nya forskningsområde.

Så går processerna fort hos människa oxå kan förhoppningsvis de första effektresultaten i Fas I-studien avläsas mycket tidigt. Eftersom det är en öppen studie skulle interimsresultat kunna komma inom några månader.

Men cancer hos människa kanske kan ta längre tid att fortskrida.

I Fas I-studien är det mycket allvarligt sjuka patienter med metastaserande bröst-, kolon- och prostatacancer som deltager. Ännu är inte känt hur urvalskriterierna m m ser ut, men generellt verkar den förväntade livslängden hos dessa patientkategorier röra sig om veckor till några år beroende på olika faktorer.

Det betyder i alla fall att en framtida Fas II-studie som löper t ex ett helt år tydligt bör kunna uppmäta en eventuell effekt av Foxy-5 på livslängden även om Fas I-studien inte skulle visa säkert på så mycket annat än en gynnsam biverkningsprofil vilket är en primär endpoint. Den tidsmässiga kopplingen dvs när tumörcellhalten i blodet hos patienterna påverkas signifikant av Foxy-5 går däremot inte utan mer kunskap att avgöra med enbart potentiellt gynnsamma Fas II-resultat som grund.

Om det skulle gå att mäta påverkan av NYTILLSKOTTET av tumörceller i blodet så skulle sannolikt Foxy-5:s effekt i det avseendet SNABBT kunna ses och mätas i Fas I-studien i stort sett oberoende av sjukdomsutvecklingens hastighet. Att bara mäta totala halten av CTCs borde allt annat lika kräva mer tid för att ge ett mätbart bevis på effekt, vilket iofs inte alls utesluter att det går att se positiva effekter dvs sänkt halt CTCs inom Fas I-studiens tidsrymd.

En NYCKELFRÅGA i detta sammanhang är hur stor omsättningshastigheten av tumörcellerna i blodet är. Ju högre den är desto större sannolikhet är det att man kommer se en effekt av Foxy-5, allt annat lika. Antag rent hypotetiskt att omsättningshastigheten är t ex endast en vecka så skulle Foxy-5:s effekt slå fullt igenom i den observerade CTC-halten på en längre tid än så dvs helt inom studiens tidsram.

Är den mycket längre så skulle Fas I-studien kanske inte kunna ge något effektresultat även om en senare längre pågående Fas II-studie skulle visa en stor antimetastaseffekt och signifikant ökad överlevnad hos patienterna.

Min PhD-fru påpekade dessbättre att man får vägledning av tumörcellernas delningshastighet när de befinner sig i blodbanan, och hon angav en celldelningshastighet på en gång per dygn från tumörceller i labmiljö som ett rimligt antagande även för CTCs i blodet.

Det ger en ny ledtråd och medför med enkel matematik att en enda till blodet tillförd tumörcell från primärtumören skulle ge upphov till drygt 1000 nya tumörceller i blodet på endast 10 dagar (2^10 =1024) och inom två veckor skulle antalet vara så högt som det som mest befinns vara i praktiken hos cancerpatienterna. Ytterligare en dag senare skulle antalet CTCs vara dubbelt så stort vilket inte gäller i praktiken utan halveringstiden måste vara ungefär en dag för att CTCs till antalet skulle förbli rimligt stort.

Av det följer att värdena på tumörcellhalten i såfall hinner påverkas i förväntad minskande riktning fullt ut av Foxy-5 efter mätning bara ett par veckor efter medicineringsstart. Eftersom man i djurförsöken gav Foxy-5 en längre tid än så, över tre veckor, talar denna matematik dessbättre för att tumörcellhalten kommer hinnas påverkas fullt ut av Foxy-5 under Fas I-studiens korta tidsrymd om dess tidsmässiga upplägg är liknande det i djurförsökens.

Jag har hittills inte hittat några verifierade uppgifter om den verkliga omsättningshastigheten av CTCs. Analysmetoderna av CTCs är få och under utveckling men man borde ändå känna till tumörcellers delningshastighet.

Hur fort det kommer gå att se effekten av Foxy-5 avgörs alltså i stor utsträckning av tumörcellernas delningshastighet och är de en gång per dygn eller oftare skulle helt klart medföra att redan den lilla och korta Fas I-studien kan ge tydliga effekt-resultat.

Även om delningshastigheten är mycket långsammare, kanske elimineringen av i blodet cirkulerande tumörceller är så snabb att dessa CTCs i genomsnitt är relativt nyligen tillförda från primärtumören och därför snabbt har påverkats av Foxy-5.

----------------------------------

Slutsatsen av ovanstående är att man kan vara ganska optimistisk om att redan Fas I-studien KOMMER ge effektresultat, gärna interimsresultat som offentliggörs under den öppna studiens gång vilket skulle tidigarelägga kurslyft av en eventuell gynnsam Foxy-5-effekt på metastaserande cancer.

Det är ändå viktigt att komma ihåg att även om Fas I-studien inte skulle ge tydligt positiva effektresultat pga dess litenhet och korta tidsrymd kommer en följande större och under längre tid pågående Fas II-studie göra det givetvis under förutsättning att Fas I-studien visar på tolerabel toxicitet och att Foxy-5 har effekt vilket nedan länkade två oberoende analyser indikerar :

http://hem.passagen.se/fingerpr/loparn/PDF/WntResearch.pdf

http://www.redeye.se/aktiebloggen/uppvardering-av-wntresearch-foxy-5-en-revolution

MVH löparn

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-09-16 17:56:09

Handeln idag tyder på att Forskarpatent i Syd kan ha sålt sina sista 25 k aktier vilket då stämmer hyfsat med den kalkyl jag gjorde härom dagen efter att ha studerat Nordnets nettoutförsäljning senaste månaden och med kännedom om Forskarpatent i Syds innehav vid halvårsskiftet.

Forskarpatent i Syd hade nämligen en uppenbar möjlighet att sälja ytterligare hela 60 k aktier idag till liknande eller snarare lite högre snittkurs än dagens första avyttring och i fredags var de så på hugget liksom tidigare senaste tiden att de rimligen borde ha tagit chansen.

Därför , efter ca ett halvårs mer eller mindre kontinuerlig kurspress där de, mestadels på Aktietorget, sålt hela 2 M aktier på mellan 7 och 8 kr i snitt, ligger nu vägen mer öppen än tidigare för en fortsatt kraftig uppvärdering av den hittills mest felvärderade aktien på risk/reward jag någonsin analyserat.

Ett mer rimligt kursintervall vore 25-80 kr vilket ändå skulle innebära en stor fundamental "rabatt", likt NeuroVives och PledPharmas, eftersom målkursen med 30-60 % sannolikhet för framgång i Fas I-II är 82-164 kr enligt min och min frus analys.

Triggers bör kunna hjälpa uppvärderingen på traven :

*Europapatent för Foxy-5 beviljat

*Usapatent för Foxy-5 beviljat

*Initiering av preklinisk studie gällande en äggstockscancer-modell med Foxy-5

*Partneravtal för utveckling av Box-5 för bl a malignt melanom

*Interimsresultat för Foxy-5:s effekt på cirkulerande tumörcell-halten i blodet från den pågående oblindade Fas I-studien

*Utfall av preklinisk studie gällande en koloncancer-modell med Foxy-5

*Utfall av preklinisk studie gällande en äggstockscancer-modell med Foxy-5

*Utfall i Q2 2014 av Fas I-studien inom cancermetastasering med Foxy-5

*Eventuell exit – uppköp av Foxy-5-projektet eller bolaget i Q2 2014

MVH löparn

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-09-26 22:38:00

Analyssammanfattning av WntResearch speciellt för nya intresserade :

WntResearch utvecklar Foxy-5 till ett första läkemedel mot metastasering vid cancer

WntResearch har en exceptionellt gynnsam risk/reward som långsiktig aktieplacering i högriskkategorin. Bolaget är en Aktietorg-noterad läkemedelsutvecklare med ett vetenskapligt sett mycket lovande Fas I-projekt delvis finansierat av Eurostars och Cancerfonden. WntResearch har utvecklat en innovativ metod för behandling av cancer dvs motverka metastaser genom att hämma tumörcellers rörlighet och invadering av andra organ vid i första hand bröst-, kolon- och prostatacancer, marknader f n värda omkring 150 miljarder kronor.

Den patenterade syntetiska hexapeptiden Foxy-5 har i prekliniska försök reducerat bröstcancercellers metastasering med omkring 70-90 % vilket kan innebära ett paradigmskifte i cancerbehandling om resultatet är överförbart på människa. Verkningsmekanismen är visad prekliniskt in vivo och in vitro och dessutom kliniskt validerad på bröst-, kolon- och prostatacancerpatienter. Detta sammantaget innebär en mycket stark grund för klinisk framgång i Fas I-II. Eftersom metastasering utgör den överlägset största risken för att dö i cancer har Foxy-5 en enormt stor marknadspotential som är av blockbusterkaraktär. Dessutom finns en stor potential inom äggstockscancer.

Senast efter en planerad Fas II-studie 2014-2015 är målet att licensiera ut Foxy-5 eller sälja hela projektet. En exit efter Fas II kan vid stark påvisad antimetastaseffekt skapa ett värde på uppskattningsvis 300-400 kr/aktie (motsvarande 4.5-6 miljarder för projektet) efter nyemissionsutspädning innan Fas II. Ett uppköp så sent som i juni 2013 av Aragon med ett prostacancerprojekt i Fas I/II skedde till ett värde på ca 4 miljarder kr + eventuella milestones på ca 2 miljarder kr. Foxy-5 har dessutom en ännu större marknadspotential.

Exit sker eventuellt redan efter Fas I vilket skapa ett värde på åtminstone 150 kr per aktie (motsvarande ca 2 miljarder kr) redan år 2014 av prisnivån på uppköpta cancerprojekt i tidig inkl preklinisk fas att döma om studien ger god indikation på effekt.

Foxy-5-projektet påminner i nuläget lite om ett Fas I/IIa-projekt eftersom Fas I-studien görs på cancerpatienter och även viss effekt av preparatet på sjukdomen hoppas kunna observeras genom att mäta halten cirkulerande tumörceller CTCs i blodet vilken vetenskapliga studier visat är associerad med risken för att utveckla metastaser.

WntResearchs Foxy-5-projekt uppfyller samtliga generella 8 framgångsfaktorer som PhD Ann-Cathrin Engwall och jag har identifierat och sammanställt i analysen för läkemedelsprojekt som just har avklarat den prekliniska fasen och är i Fas I. Sannolikheten för framgångsrik exit senast efter Fas II bedöms ligga i, mest troligt i övre delen av, intervallet 30-60 % motsvarande ett riskvägt målkursintervall på 82-165 kr 2013 att jämföra med kurser kring 10-15 kr senaste månaderna.

Risken för att aktien blir värdelös inom 3 år är å andra sidan följaktligen likaså mycket hög men risk/reward är exceptionellt bra på aktiekurser upp till åtminstone 25 kr och aktien borde därför passa de flesta aktieportföljer i en tillräckligt låg procentuell andel vilken man är beredd att förlora men med chans att få en kraftig portföljavkastning vid en framgång. En mer ”normalt låg” värdering jämfört med andra branschaktier och deras i sin tur ofta stora rabatt på riktkurserna hos analytiker bör vara inom intervallet 25-80 kr när fler på marknaden har förstått lite mer av Foxy-5-projektets extremt låga värdering, enorma potential och mycket höga kvalitet vetenskapligt sett.

I den utförliga analysen som länkas till nedan finns många relevanta vetenskapliga studier i fulltext länkade vilka PhD A-C Engwall har gått igenom i sin vetenskapliga analys.

http://hem.passagen.se/fingerpr/loparn/PDF/WntResearch.pdf

MVH löparn

0
Ogilla!
57
Gilla!
2013-09-26 22:40:45

Är det en till storägare som e dum i skallen som säljer lite WNT aktier med CSB?

Eller det var väl så du kallade alla som säljer? Inkompetenta ignoranta puckon.

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-10-03 09:53:52

Dom är mer kompetenta och intelligenta än du i alla fall av dina inlägg att döma.

Det är högst sannolikt finansiären GEM som med vinst säljer aktier nytecknade via optioner i den några år gamla finansieringslösningen. Det pressar kursen kortsiktigt men ger i alla fall miljonbelopp till kassan i WntResearch.

MVH löparn

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-10-03 09:54:09

Mycket spännande besked för de insatta om WntResearch på marknaden om Fas I-studien har kommit via mailsvar från VD, citerat från annan sajt :

"Vi ser også efter effekter på tumor, men det tager længere tid da det afgøres ved scanninger"

Det verkar alltså som att man även ska titta direkt på effekt av Foxy-5 på metastasering som ju kommer efter i tiden än cirkulerande tumörceller i blodet, CTCs, som ju måste föregå metastasbildning eftersom det är någon enstaka av CTCs som ger upphov till en metastas. Tidigare har det bara varit känt att Foxy-5:s effekt på halten CTCs skulle studeras.

I så fall finns nu chansen för inte bara att indicier på minskad metastasering genom mätning av CTCs som kan komma att observeras i studien utan även direkta bevis. Fas I-studien blir därmed ännu mer lik en Fas I/IIa-studie.

Av ett annat mailsvar framkommer dessutom :

"Vilka uppdateringar om fas 1 projektet kommer ni meddela marknaden under studien?

Svar:

ALLE VIGTIGE OPLYSNINGER VIL BLIVE KOMMUNIKERET TIL MARKEDET SÅ ALLE HAR SAMME OPLYSNINGER"

Det är den första bekräftelsen på att interimsresultat kan komma att släppas under pågående studie, eftersom den inte är blindad utan öppen. En öppen studie riskeras ju resultat läcka ifrån och därför är beskedet logiskt och mycket positivt.

Slutsatsen är att med lite tur kan interims-besked om gynnsam antimetastaseffekt av Foxy-5 på patienter med metastaserande cancer komma redan inom någon eller några månader, dvs en bra bit före studiens avslutande som beräknas bli i Q2 2014.

Resultaten på metastasering blir dock säkrare ju längre uppföljningen sker och studien är dessutom rätt liten, men kommunicerade positiva tendenser bör ge kraftigt kurslyft rimligen en eller flera hundra procent eftersom marknadsvärdet är extremt lågt nu kring 1/40-1/10 av de uppköpta cancerprojektens i liknande eller tidigare fas och som skett i år.

Så den som vill vara säker på att vara med och "syna" Foxy-5-effekten på metastasering innan eventuella kurslyft pga släppta positiva interimsresultat måste äga WntResearchaktier långt före Q2 2014.

Nu är risk/reward extremt gynnsam.

MVH löparn

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-11-06 13:12:33

Ett nytt PM kom idag betitlat

"WntResearch: De första sex patienterna har screenats och resultaten bearbetas nu i den pågående Foxy-5 fas 1 studien"

Det gäller deras mycket lovande och intressanta antimetastasprojekt med Foxy-5.

Det goda är möjligheter till att Foxy-5 kommer nå framgång i Fas I-II och motverka att metastaser uppstår och därmed förlänga livet vid några av de mest vanliga cancerformerna. Orsakerna till det är främst följande forskningsrön :

1. Det är visat att bröstcancerpatienter (gäller även kolon-, prostata- och äggstockscancer) med lågt eller inget uttryck av det kroppsegna proteinet Wnt-5a har en sämre sjukdomsprognos än övriga. Omvänt har de med högt uttryck av Wnt-5a bättre sjukdomsprognos.

2. Läkemedelskandidaten Foxy-5, en hexapeptid som efterliknar Wnt-5a och binder till samma receptor, har i djurförsök minskat bröstcancertumörers metastasering med 70-90 %. Det är metastaserna som är den dominerande dödsorsaken i cancer.

3. Både Foxy-5 och Wnt-5a har var för sig och både i djurvävnad och - mycket viktigt - mänsklig vävnad motverkat bröstcancercellernas rörelse och invadering av andra organ dvs motverkat metastasering.

4. Foxy-5 och Wnt-5a verkar genom att binda till samma receptor som är evolutionärt relativt oförändad mellan arterna.

5. Foxy-5 är gjord stabil genom en s k formyleringsprocess så att läkemedelskandidaten inte ska brytas ned alltför lätt i kroppen som en hexapeptid annars skulle kunna göra.

6. Pga cancersjukdomens allvarlighetsgrad är acceptansen för biverkningar relativt hög vilket minskar risken för att Foxy-5 ska falla på toxicitetskriteriet.

Ovanstående 6 punkter pekar sammantaget starkt på att Foxy-5 kommer motverka att metastaser uppkommer hos bröstcancerpatienter med lågt eller inget uttryck av Wnt-5a i primärtumören dvs att Foxy-5 fungerar på människor. Det gäller ungefär hälften av alla bröstcancerpatienter som på detta sätt förväntas kunna få färre metastaser och ökad livslängd genom att medicineras med Foxy-5.

Forskning tyder även på att Foxy-5 kan fungera vid kolon-, prostata- och äggstockscancer.

Fas I-studien (som mer påminner om en Fas I/IIa-studie) omfattar patienter med bröst-, kolon- och prostatacancer och redan i den kan eventuellt tecken på antimetastaseffekt komma att upptäckas och leda till uppköp.

Annars kan det även krävas en Fas II-studie som är större har längre varaktighet och efter vilken slutgiltig exit senast är planerad. Prisnivån på uppköpta lovande cancerprojekt i liknande tidig fas ligger f n kring 2-6 miljarder kr vilket indikerar en aktiepotential kring 150-400 kr (Viss utspädning sker efter finansiering av Fas II-studien om inte uppköp skett innan dess) vid uppköp efter Fas I eller Fas II.

PM:et från idag kan läsas på http://www.aktietorget.se/NewsItem.aspx?ID=67379

Aktienalys http://hem.passagen.se/fingerpr/loparn/PDF/WntResearch.pdf

MVH löparn

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-11-25 10:07:04

WntResearch är prisnominerade enligt ett nytt PM idag :

WntResearch AB (WNT.ST) meddelar att bolaget har nominerats till Malmö Stads Näringslivspris inom kategorin Life Science. Priset kommer att ges till ett företag, institution/klinik eller enskild person som aktivt bidrar till näringslivets utveckling eller till ökad effektivitet inom sjukvården i regionen.

VD Nils Brünner kommentarer:

"Vi är mycket stolta över att få denna nominering som bygger på professor Tommy Anderssons innovativa och banbrytande vetenskapligt arbete som syftar till att bekämpa metastaserande cancer. Utmaningen att hjälpa cancerpatienter är drivkraften för alla anställda vid WntResearch . Nomineringen är mycket uppmuntrande för WntResearch och vi uppskattar verkligen nomineringen. jag vill ta tillfället i akt att tacka alla de människor som har visat förtroende för WntResearch och därmed gjort det möjligt för oss att fortsätta den spännande kliniska utvecklingen av vår huvudprodukt Foxy - 5 ."

Se:

www.malmonaringslivsgala.se/2014/

http://www.aktietorget.se/NewsItem.aspx?ID=67617

MVH löparn

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-11-28 19:24:27

Mailutskicket till över 10 biotechanalytiker och över 10 aktiefondförvaltare som sannolikt fick fart på aktiekursen i WntResearch till nytt årshögsta 16.70 kr (riskvägd målkurs 82-165 kr 2013) idag löd så här :

Hej !

Jag har tidigare tipsat om marknadsnoterade svenska WntResearch som ett oerhört intressant svenskt biotechbolag, - förresten så sent som i förrgår tillkännagavs en prisnominering till utmärkelsen Malmö Stads Näringslivspris inom kategorin Life Science Malmö http://www.aktietorget.se/NewsItem.aspx?ID=67617

WntResearch driver sedan flera år det av Cancerfonden och Eurostars med tjogtals miljoner kronor i anslag sponsrade Foxy-5-projektet mot metastaserande bröst-, kolon- och prostatacancer vilket innebär ett helt nytt ganska enkelt men genialiskt koncept att behandla cancer.

Cytostatika och sedan ett antal år angiogeneshämmare är de läkemedelstyper som finns f n. Den mest dödliga konsekvensen av cancersjukdomar, dvs att en del av primärtumörens celler lämnar densamma och rör sig in i blodbanan och därefter kan ge upphov till metastaser i helt andra organ - det är läkemedelskandidaten Foxy-5:s mål att motverka. Den marknaden är helt obearbetad eftersom inga godkända läkemedel ännu finns.

En vetenskapligt sett, som PhD Ann-Cathrin Engwall och jag har analyserat, mycket gedigen preklinisk forskning utförd av CSO Tommy Andersson m fl pekar på en relativt hög sannolikhet att Foxy-5-projektet med framgång kan genomföra både den nu inledda Fas I-studien, som mer på minner om en Fas I/II-studie eftersom även effekt på cancer ska studeras, och en kommande Fas II-studie efter vilken exit (uppköp eller utlicensiering) senast är planerad. Det kan alltså eventuellt ske en exit redan efter Fas I dvs under 2014.

Prislappen på ett par uppköpta lovande cancerprojekt i liknande tidig klinisk fas eller t o m preklinisk fas har varit omkring 3-6 miljarder kronor i år inkl milestones, Foxy-5 har dock större marknadspotential medan bolagsvärdet för WntResearch endast är drygt 200 Mkr fullt utspätt vid kurs 15 kr. Köparna var AstraZeneca och Johnson & Johnson.

Tre läkemedelsbolag har redan visat intresse för Foxy-5-projektet genom ingå avtal dvs 3 CDA:s (Confidential Disclosure Agreements) med WntResearch att gå igenom forskningsresultat. Intresse finns således redan i ett tidigt skede.

Uppdaterad mycket utförlig aktieanalys med riskvägd målkurs 82-165 kr 2013

http://hem.passagen.se/fingerpr/loparn/PDF/WntResearch.pdf

-------------------------------

För den som inte nu vill läsa den långa analysen länkad ovan men ändå är intresserad av att omgående få veta varför Foxy-5 är en så lovande läkemedelskandidat presenterar jag nedan några huvudpunkter vilka var och en för sig ökar sannolikheten för framgång, allt annat lika :

1. Det är visat att bröstcancerpatienter (gäller även kolon-, prostata- och äggstockscancer) med lågt eller inget uttryck av det kroppsegna proteinet Wnt-5a har en sämre sjukdomsprognos än övriga. Omvänt har de med högt uttryck av Wnt-5a bättre sjukdomsprognos.

2. Läkemedelskandidaten Foxy-5, en hexapeptid som efterliknar Wnt-5a och binder till samma receptor, har i djurförsök minskat bröstcancertumörers metastasering med 70-90 %. Det är metastaserna som är den dominerande dödsorsaken i cancer.

3. Både Foxy-5 och Wnt-5a har var för sig och både i djurvävnad och – mycket viktigt – mänsklig vävnad motverkat bröstcancercellernas rörelse och invadering av andra organ dvs motverkat metastasering.

4. Foxy-5 och Wnt-5a verkar genom att binda till samma receptor som är evolutionärt relativt oförändrad mellan arterna.

5. Foxy-5 är gjord stabil genom en s k formyleringsprocess så att läkemedelskandidaten inte ska brytas ned alltför lätt i kroppen som en hexapeptid annars skulle kunna göra.

6. Pga cancersjukdomens allvarlighetsgrad är acceptansen för biverkningar relativt hög vilket minskar risken för att Foxy-5 ska falla på toxicitetskriteriet.

7. Forskaren, grundaren och "hjärnan" bakom Foxy-5 (och dess relation till Wnt-5a) dvs Tommy Andersson är Chief Scientific Officer i WntResearch och en av dess två huvudägare. Det kan även noteras att Aktiespararnas förre VD Lars-Erik Forsgårdh är tredje störste ägare i WntResearch per 30 sept 2013.

Ovanstående punkter visar att verkningsmekanismen är klarlagd in vivo och in vitro och validerad på patienterna och pekar sammantagna relativt starkt på att Foxy-5 kommer motverka att metastaser uppkommer hos bröstcancerpatienter med lågt eller inget uttryck av Wnt-5a i primärtumören dvs att Foxy-5 fungerar på människor. Det gäller ungefär hälften av alla bröstcancerpatienter som på detta sätt förväntas kunna få färre metastaser och ökad livslängd genom att medicineras med Foxy-5. Forskning tyder även på att Foxy-5 kan fungera på samma sätt vid kolon-, prostata- och äggstockscancer. Marknaderna är värda omkring 150 miljarder kr.

Även om risken för misslyckande också är hög innebär aktiens prissättning fortfarande en extremt gynnsam risk/reward på 1-3 års sikt eftersom potentialen är så enormt stor vid en i sig ganska sannolik framgång. Vi bedömer sannolikheten för framgång i Fas I-II till storleksordningen 40-60 %. Det räcker att placera en mycket liten portföljandel i WntResearch för att få ett kraftigt positivt portföljbidrag vid eventuell framgång för Foxy-5-projektet, och ändå bara riskera den lilla insatsen. Därför är WntResearch en perfekt aktie för en aktiefond.

Vetenskapliga artiklar om Wnt-5a och Foxy-5 som direkt konfirmerar punkterna 1-5 ovan :

http://www.jbc.org/content/281/5/2740.full.pdf+html

http://cancerres.aacrjournals.org/content/62/2/409.long

http://clincancerres.aacrjournals.org/content/14/20/6556.long

http://cancerres.aacrjournals.org/content/65/20/9142.full

http://www.plosone.org/article/info%3Adoi%2F10.1371%2Fjournal.pone.0026539

http://lup.lub.lu.se/luur/download?func=downloadFile&recordOId=3125578&f...

http://cancerres.aacrjournals.org/content/early/2011/09/16/0008-5472.CAN...

http://lup.lub.lu.se/luur/download?func=downloadFile&recordOId=3125578&f...

http://www.plosone.org/article/info%3Adoi%2F10.1371%2Fjournal.pone.0058329

http://www.plosone.org/article/info%3Adoi%2F10.1371%2Fjournal.pone.0070890

http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1574789113000665

MVH löparn

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-11-29 14:07:06

Dagens lite oturliga och oväntade kursbakslag beror på en meddelad försening i patientrekryteringen enligt Q3-rapporten m a p vissa praktiska faktorer :

"I november 2013 slutfördes det tekniska arbetet med överföring av den immunohistokemiska analysen av tumörers Wnt-5a–innehåll på avdelningen för patologi vid Herlev Hospital och de första patienterna kunde börja screenas. Fyra av de nio första screenade patienterna visade sig ha tumörer med ingen eller låg nivå av Wnt5a, vilket innebär att de var lämpade att delta i studien. Denna frekvens av lämpliga patienter är i linje med våra förväntningar. Det visade sig dock att de fyra patienterna valts ut till en annan behandlingsform vid tidpunkten då den immunhistokemiska analysen var överförd och resultatet var känt. Följaktligen fick patienterna inte delta i vår studie. Screeningen pågår och processen har anpassats så att resultaten kommer att vara tillgängliga i tid för att ingå i studien."

Detta betyder ingenting för min målkurs.

Positivt var däremot att kassan ökade med ca 1 miljon kr. till omkring 7.6 Mkr tack vare teckningsoptionsutnyttjande från finansiären GEMs sida.

Eftersom "förbränningen" är under 10 Mkr i årstakt kommer kassan då Fas I-studien beräknas vara klar bli omkring 7.6 - 10 + 6 (ytterligare optionsinlösen) = 3.6 Mkr.

Om det skulle knipa kan bolaget begära att GEM tecknar fler nya aktier och på så sätt ytterligare stärka kassan.

Därför väntas ingen nyemission riktad till aktieägarna innan Fas I-resultat blir offentligt.

"Målsättningar

Bolagets reviderade målsättning är att under fjärde kvartalet 2014 ha tagit läkemedelskandidaten Foxy-5 genom klinisk fas 1-studie och att därefter genomföra klinisk fas 2-studie under 2015/2016. Efter att ha uppnått ”Proof of concept” i människa med Foxy-5 är WntResearchs målsättning att utlicensiera Foxy-5, alternativt sälja hela eller delar av bolaget till ett läkemedelsföretag, vilka har nödvändiga resurser för att ta Foxy-5 genom klinisk fas 3-studie. Detta innebär vidare att WntResearch har för avsikt generera avkastning till sina aktieägare, antingen genom utdelning efter utlicensiering av Foxy-5, eller genom realisationsvinst vid en eventuell bolagsförsäljning 2016/2017."

MVH löparn

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-12-02 08:24:33

En alldeles ny engelskspråkig aktieanalys av WntResearch och som är vetenskapligt förankrad kommer jag att skicka ut idag till ett tiotal utländska analytiker som redan bevakar flera andra svenska biotechbolag för att förhoppningsvis öka deras kännedom om det (tyvärr Aktietorgnoterade) ännu relativt okända bolaget och dess mycket lovande Foxy-5-projekt med ett helt nytt genialiskt och ganska enkelt koncept för att behandla bröst-, kolon-, och prostatacancer genom att istället motverka tumörcellernas förflyttning från primärtumören till blodbanan och deras invadering av andra organ och därmed motverka den dödliga metastaseringen och allt detta genom att utnyttja numera kända naturliga egenskaper hos ett kroppseget protein Wnt-5a som läkemedelskandidaten Foxy-5 är en slags "minikopia" av.

Aktieanalysen gjordes igår och är noga genomgången tillsammans med min fru PhD Ann-Cathrin Engwall som redan tidigare har analyserat Foxy-5-projektet och funnit att det håller en mycket hög vetenskaplig nivå och dessutom är mycket lovande.

Hon beslöt därför att själv köpa en relativt hennes ekonomi en ganska stor långsiktig aktiepost som hon har haft i över ett halvår och har för avsikt att behålla i sen helhet åtminstone tills efter Fas I-studiens resultat är offentliggjort.

Flera andra forskare, dvs förutom CSO Tommy Andersson som är näst största aktieägare, med anknytning till Foxy-5-projektet äger f ö också aktier i WntResearch.

==========================

WntResearch's drug candidate Foxy-5 has emerged as a plausible new blockbuster in a novel cancer treatment concept targeting the lethal metastatic process

WntResearch WNT:SS

http://www.bloomberg.com/quote/WNT:SS

home page http://www.wntresearch.com/ )

WntResearch is a small Swedish drug development company. Its Foxy-5 project has after being highly ranked received grants from both the Swedish Cancerfonden and the EU related Eurostars totalling around 10 million dollars or so up to date.

The Foxy-5-project involves the scientifically very promising drug candidate Foxy-5 which is a small hexapeptide that mimics the glycoprotein Wnt-5a by binding to the Frizzled-5 receptor on the surface the cell. Both Foxy-5 and Wnt-5a can stimulate action through direct receptor agonism which results in certain downstream effects. The expected action of Foxy-5 in a clinical context is to inhibit metastasis in several very common forms of cancer and thereby raise the quality of life and life expectancy of many patients suffering from the diseases mentioned above.

A Phase I clinical study began recently in Copenhagen, Denmark. Since it is not only investigating toxicity and pharmacokinetics but also pharmacodynamics i.e. effect of Foxy-5 in a rather small number of (some 24-30 most likely) patients with breast, colon and prostate cancer it resembles a small Phase I/IIa study. The study should be completed by the end of 2014. The effect will be investigated by studying the number of circulating tumor cells (CTCs) in the blood which represents an indirect marker for disease prognosis in patients with breast, colon and prostate cancer according to several scientific studies.

Breast cancer : http://clincancerres.aacrjournals.org/content/11/10/3678.full

Colon cancer : http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20143276

Prostate cancer: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21680546

After that a Phase II study will be performed after which, if not before, exit is expected to occur either by out-licensing Foxy-5 to a Big Pharma company or sell the project or the whole company. Three companies have entered a CDA (confidential disclosure agreement) with WntResearch regarding Foxy-5.

The company also has communicated that there might be an exit as early as after the ongoing Phase I study, most likely depending on a secondary outcome of the Phase I study which is to indirectly detect inhibiting of metastasis by studying the effect of Foxy-5 on the number of circulating tumor cells (CTCs) in the blood as mentioned above.

Spectacular take over prices in 2013 concerning two promising cancer drug development companies, both in a similar early developing stage as WntResearch, were 200+230(milestones) million dollars (AstraZenca ->Spirogen) and 650 + 350 (milestones) million dollars (Johnson & Johnson -> Aragon).

This implies that a possible takeover bid on WntResearch should be very high, especially since Foxy-5 should have a broader market potential and, importantly, likely be the first drug to directly target the metastasis process and therefore represents a revolutionary concept in treating breast, colon and prostate cancer, in combination with other drugs such as cytostatica. As mentioned below ovarian cancer may be another future target for Foxy-5 and possible some other forms of cancer.

The world market for breast, colon and prostate cancer drugs is estimated to be worth over 20 billion dollars. The 10 best selling cancer drugs each generate revenues of around 2-6 billion dollars a year.

If Foxy-5 reaches the market it could become the first specific antimetastatic drug and may reach the top 10 category. In theory it could be the number one selling cancer drug.

A price of 300 million dollars after Phase I or 1000 million after Phase II seems to be a plausible sum if a Big Pharma company buys out all the shareholders of WntResearch. The company value after a licensing deal could be similar.

The founder of WntResearch, professor Tommy Andersson, is also the "brain" behind Foxy-5 (and its relation to Wnt-5a) . He is CSO (Chief Scientific Officer) of WntResearch and one of the two biggest shareholders. http://tinyurl.com/nvghlua

No shareholder controls 10 % or more of the outstanding shares in WntResearch which is therefore a small but extremely attractive prey for a Big Pharma takeover bid which seems likely to occur within 1-3 years considering the very promising Foxy-5 project. WntResearch has most likely enough funds to complete the Phase I study without asking the shareholders for more working capital.

WntResearch also has a financial reserve in a financing agreement with the US company GEM http://www.gemny.com/investments/smp.shtml according to which WntResearch can raise more funds from newly issued shares priced 10 % under the average market price during a short period.

The risk adjusted stock price target in our stock analysis is calculated to SEK 82-165 2013, compared to the current (as of Nov 29) stock price for WNT:SS of just SEK 15.10 which corresponds to a market capitalization of SEK 207 million or about USD 32 million (since there are around 13.74 million shares and with 1 USD = 6.56 SEK).

Thus there is an extremely attractive risk/reward ratio in this stock according to our analysis.

The price target is calculated with an assumed 30-60 % probability for the Foxy-5 project to successfully perform the Phase I and Phase II studies, where 30 % represents a statistically derived approximate average.

Our own belief after studying the scientific work is that the best estimate is somewhere within 40-60 % (p1p2) with an estimated 80 % (p1) to succeed in the Phase I-study and 50-75 % (p2).

p1p2 = 80 % x ( 50 to 75) %) = 40-60 %.

In the Phase II study the high figures of 50-75 % are motivated by the solid preclinical scientific work that has been done regarding the effect of Foxy-5 on the deceases as can be exemplified by the demonstrated mechanism of action in vivo and in vitro of the glycoprotein Wnt-5a and the formylated hexapeptide Foxy-5 in detail, and also by the correlation between different levels of Wnt-5a expression and breast, colon and prostate cancers prognosis in human patients.

Our complete stock analysis in Swedish where the price target i calculated can normally be found here : http://hem.passagen.se/fingerpr/loparn/PDF/WntResearch.pdf (the server has been out of order though the last few days which happens once a year or so)

The preclinical work regarding Wnt-5a and Foxy-5 is considered to be of a very high quality according to my wife PhD Ann-Cathrin Engwall (born Svensson) and me. I consulted her in April 2013 to examine the Foxy-5 project in detail from a scientific point of view and she was very impressed. There are a lot of scientific articles available on the Internet describing preclinical work in vivo and in vitro concerning the mechanisms of Wnt-5a and Foxy-5 in different cancer diseases.

Now, why exactly is Foxy-5 "dressed for success" (as in the song by the Swedish pop duo Roxette ) ?

The answer can be derived from the following scientifically based observations :

1. It has been shown that half of the patients with breast, colon, prostate and ovarian cancers, i.e. those with a relatively high expression of Wnt-5a in their primary tumors, have a significantly better prognosis of their decease with a lower risk for developing metastases and therefore also with a longer life. On the other hand the expected outcome of the disease in the other half of patients with low or no expression of Wnt-5a in their primary tumors is worse due to their higher risk of developing metastases and therefore of dying. Scientific data supporting this can be found in the following articles :

Breast cancer:

http://cancerres.aacrjournals.org/content/62/2/409.long

http://www.plosone.org/article/info%3Adoi%2F10.1371%2Fjournal.pone.0070890

Colon cancer:

http://cancerres.aacrjournals.org/content/65/20/9142.full

Prostate cancer:

http://www.plosone.org/article/info%3Adoi%2F10.1371%2Fjournal.pone.0026539

http://lup.lub.lu.se/luur/download?func=downloadFile&recordOId=3125578&fileOId=3125583

Ovarian cancer:

http://cancerres.aacrjournals.org/content/early/2011/09/16/0008-5472.CAN-11-1341.full.pdf

2. The drug candidate Foxy-5 is a formylated hexapeptid mimicking the effects of Wnt-5a and inhibits migration of human breast cancer cells in vitro.

http://www.jbc.org/content/281/5/2740.full.pdf+html

3. Foxy-5 reduces metastases by 70-90 % in a mouse breast cancer model in vivo where the expression of Wnt-5a is low. It is also shown in vitro, for both Foxy-5 and Wnt5-a, that they inhibit cancer cells to migrate and to invade (such as other organs).

http://clincancerres.aacrjournals.org/content/14/20/6556.long

4. Foxy-5 which mimics the glycoprotein Wnt-5a, by binding to the Frizzled-5 receptor on the surface a cell. Both Foxy-5 and Wnt-5a can stimulate action through direct receptor agonism which results in certain downstream effects. Wnt-5a is highly conserved between species, including man and mouse (98 %) indication that its function is fundamental. New research shows some downstream effects in breast cancer.

http://www.moloncol.org/article/S1574-7891(13)00066-5/abstract

http://www.plosone.org/article/info%3Adoi%2F10.1371%2Fjournal.pone.0058329

5 Foxy-5 has been formylated as described above in paragraph 2 and therefore the risk for the human body to break it down before it reaches its target, the Frizzled-5 receptor, is minimized.

6. The severity of metastasing cancers reduces the risk, all being equal, for Foxy-5 to fail due to toxicity aspects since severe side effects are seen and obviously accepted for several cytostatic cancer drugs. That is logical if the drug can raise the life expectancy of the treated patients. Foxy-5 should have all the necessary prerequisites of doing just that as have been discussed above.

Thus as shown in paragraphs 1 - 5 the important mechanism of action of Foxy-5 as a metastasis inhibitor is now understood, which reduces the risk for the clinical studies to fail, all being equal. Of all the patients with breast, colon and prostate cancers about 50 % with low or no expression of Wnt-5a could be expected to be helped by receiving Foxy-5 as a drug to reduce the risk for develop metastases and raise their life expectancy.

MVH löparn

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-12-08 10:36:05

Det lätt förbisedda diagrammet som indikerar hög chans för bra interimsresultat inom 1-2 månader :-)

Det finns ett supplement till "genombrottsstudien" där Foxy-5 sänkte metastaseringen med 70-90 % i en bröstcancermodell. Studera diagrammet (fig 3 längst ner) som beskriver Foxy-5:s effekt på lungmetastasering vid de olika doserna 5, 10, 20, 40 och 160 mikrogram.

http://clincancerres.aacrjournals.org/content/suppl/2008/10/17/14.20.6556.DC1/Supplementary_Data.pdf

Av det framgår följande approximativa dos -> effekt-samband:

40-160 mikrogram mus ~ 70 % minskning av lungmetastasering

20 mikrogram mus ~ 50 % minskning av lungmetastasering

10 mikrogram mus ~ 40 % minskning av lungmetastasering

5 mikrogram mus ~ 30 % minskning av lungmetastasering

Här är det mycket intressant att konstatera att även en så låg dos som 5 mikrogram gav ca 30 % minskning i metastaseringen, jämfört med ca 70 % vid optimal 8 ggr högre dos 40 mikrogram, dvs den låga initiala dosen medförde ändå en betydande effekt som mest sannolikt efter att jämvikt infunnit sig ska kunna avläsas även indirekt via en sänkning av halten cirkulerande tumörceller (CTCs) i blodet enligt vetenskapliga studier, och där enstaka tumörceller sedan ger upphov till en ny metastas i t ex lunga eller lever.

Hypotetiskt har jag tidigare resonerat kring huruvida effekten på CTCs i blodet verkligen skulle kunna uppkomma fort eller kanske dröja något längre efter behandlingen avhängigt av vissa faktorer såsom en potentiellt låg omsättningshastighet av CTCs i blodet m m, men VD har i WntResearch har nyligen i mail kommunicerat att en effekt väntas kunna ses inom en patients behandlingscykel på 4 veckor och rimligen har man god grund för den uppgiften.

Det känns därför sannolikt att en patient i Fas I-studien som får Foxy-5 tre ggr i veckan under fyra veckor i tillräckligt hög dos senast under den periodens slut borde hinna få en mätbar signifikant effekt på föregångaren till metastaser, dvs halten CTCs i blodet, med beaktande av fig 3 i länken ovan.

Uppkomsten och diagnosen av en metastas i människa tar längre tid, även om det gick fort i djurförsöket, och påverkas med tidsfördröjning av Foxy-5, men halten av CTCs blodet påverkas snabbare eftersom det är tumörceller i blodet som senare ger upphov till en metastas.

Eftersom WntResearch nu har inlett en doseskaleringsstudie i Fas I i människa på cancerpatienter (och därför påminner om en Fas I/II-studie) finns det anledning att tro att gynnsamma interimsresultat kan komma att uppmätas relativt tidigt i doseringsschemat, tidigare än t ex jag har trott. Det hänger även på exakt hur dosupptrappningen sker i detta fall, men under de första 4 veckorna efter att första dosering har skett en viss måndag med den lägsta dosen, eller motsvarande i skede med den näst lägsta dosen, bör det finnas en mycket god chans att prövningsledaren kommer se en effekt av Foxy-5 som ett tydligt minskat antal cirkulerande tumörceller, CTCs, i blodet.

Åtminstone den andra doseringscykeln om 4 veckor lär ju ske till en upptrappad dosnivå som är klart över 1/8 av tänkt optimal dos vilken redan den i djurförsöket räckte för en kraftig antimetastaseffekt vilket korrelerar med en i tiden föregånde mätbart sänkt halt CTCs i blodet.

Själva utseendet på dos-effekt-kurva för metastaseringen väntas inte skilja så mycket mellan mus och människa, medan dosnivåerna givetvis skiljer kraftigt. Detsamma kan väntas gälla för en graf över halten CTCs i blodet som funktion av ökande Foxy-5-dos. Den bör få ett liknande utseende dvs när halten har planat ut som funktion av tiden för en given dos och plottats i ett diagram kommer påverkan av doseringen snabbt att infinna sig (och öka med ökad dos), dvs ge snabbt minskad CTC-halt som sedan planar ut på en mycket lägre nivå vid behandlingens slut än innan behandlingen inleddes.

Det kan därför omgående bli en mätbar trend för CTCs i blodet nedåt hos de tre första cancerpatienterna efter Foxy-5-medicinering redan under den andra veckan dvs efter att patienterna veckan innan (dvs första veckan) har fått 3 doser på måndagen, onsdagen och fredagen.

Efter dessa två initiala veckor och 6 doseringstillfällen kan trenden fortgå långsammare under den tredje veckan och sedan nedgången i CTCs plana ut under den fjärde och sista veckan då jämvikt närmar sig. Detta bör ske redan under den första eller senast den andra doseringsnivån.

Screening av patienter för att välja de med lågt till inget Wnt-5a-uttryck i primärtumören pågick 29 nov enligt Q3-rapporten.

Det kan alltså finnas positiva interimsresultat från WntResearchs Foxy-5-projekt mycket snart med vad som har blivit känt nu, mest sannolikt inom en eller två månader från nuläget om doseringen av de 3 första patienterna inleds t ex 9 dec eller 16 dec enligt min nya bedömning :-) .

I bästa fall effektresultat före nyår men kanske mest sannolikt i januari -februari, givetvis förutsatt att patientrekryteringen inte fördröjs kraftigt.

I det skedet borde det bli svårt att inte vid ett i tiden närliggande tillfälle offentliggöra interimsresultaten i ett (kursdrivande) PM , eftersom studien är öppen och de gynnsamma resultaten skulle därför kunna läcka ut ändå och manifestera sig i (redan nu m a p risk/reward välmotiverade) markanta kursuppgångar.

VD har också bekräftat att eventuella positiva interimsresultat ska offentliggöras och i vart fall ska WntResearch komma med en lägesrapport i PM efter att första patient är färdigbehandlad, ett nytt PM efter halva studiens gång och ett ytterligare PM efter att sista patient är färdigbehandlad.

Positiva, om än indirekta, i ett PM kommunicerade effektresultat via halten CTCs i blodet skulle betyda att sannolikheten för framgång i Fas I-II i MARKNADENS ögon måste öka drastiskt och ge ett kursrace i paritet med Immunicum som 4-5-faldigades i aktiekurs i ett liknande skede då dessutom endast ett par patienters överlevnad över det förväntade räckte för haussen.

Marknaden borde i det läget även börja diskontera att det mycket väl skulle kunna bli ett uppköp redan efter Fas I-studien dvs inom om något år och att det knappast skulle ske till under 2 miljarder kr, kanske 2 miljarder + milestones X antal miljarder kr ? Dvs motsvarande minst ca 150 kr per aktie. Aragon med enbart ett prostatacancerindikationen i sitt värdefullaste projekt efter en större Fas I/II-studie köptes upp av Johnson & Johnson för 4 miljarder kr + milestones 2 miljarder kr i somras.

Den som noga läser de vetenskapliga artiklarna kring Foxy-5/Wnt-5a av Tommy Andersson m fl kan inte annat än hoppas att deras oerhört metodiska, avancerade och mycket seriösa forskning under många år snart bär frukt, och sedan är det visst några miljoner människor oxå som kommer må bättre och leva längre...

ATT Foxy-5 kommer fungera inte bara i möss utan även i människa på patienter med bröst-, kolon- och prostatacancer talar följande vetenskaplig fynd för :

1.Wnt-5a är evolutionärt mycket (98 % identiskt mellan möss och människor) konserverat mellan arterna indikerande dess basala gemensamma funktioner.

2.Mänskliga bröst-kolon- och prostatacancerpatienter har signifikant ökad överlevnad om de har högt uttryck av Wnt-5a i primärtumören och omvänt. Dvs Wnt-5a verkar ha gynnsam effekt i människa i dessa fall. Men hur är det med orsak-verkan ?

3. Jo, både Wnt-5a och Foxy-5 motverkar tumörcellers rörelse och invadering av andra organ i cellkulturer, även mänskliga, (in vitro), dvs man förstår mekanismen bakom varför uppkomsten av metastaser motverkas och sjukdomsprognosen förbättras.

4. Foxy-5 och Wnt-5a binder till samma receptor Frizzled -5 på cellytan vilket stämmer med 3 annars hade inte samma effekt uppkommit (men det är även visat att de binder till och verkar via Frizzled-5 genom att i effektstudier blockera antingen Foxy-5, Wnt-5a eller receptorn).

5. Foxy-5 är stabiliserad med en formylering (C=O - grupp som lagts till hexapeptiden) för att inte brytas ned innan den binder till receptorn och effekt uppnås efter att Foxy-5 har givits till patienterna.

Mitt råd är därför att ett köp av aktier WntResearch bör ske omgående för de som överväger köp men ännu inte har positionerat sig i aktien. Aktien har en enligt min bedömning en extraordinärt gynnsam risk/reward med en placeringshorisont på tre-sex månaders sikt, alternativt 1-3 års sikt. Ett köp på 1-3 års sikt bör förstås ske högst i så stor "dos" man har råd att förlora, samtidigt med beaktande av att en lyckad Fas I-studie med initiala positiva interimsresultat på effekt sannolikt medför ett relativt snabbt flerfaldigande av aktiekursen (och eventuellt bolagsuppköp för flermiljardbelopp i kr) räknat från nuvarande nivå.

Ett positivt effektresultat nu i Fas I eller senast i Fas II nu bedöms av mig och min fru PhD Ann-Cathrin Engwall i nuläget som betydligt mer sannolikt än ett misslyckande och att ett positivt indirekt effektresultat på CTCs i blodet mycket väl kan kommuniceras i PM relativt snart.

Här gäller det verkligen att våga vinna :-)

MVH löparn

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-12-10 09:15:05

Patient nr 1 är doserad med Foxy-5 och snart kan effekt komma att synas på cancerpatienterna...

Det är en märkeshändelse, för Foxy-5 KAN bli den första blockbustern som framtagits av ett litet svenskt biotechbolag, såvitt jag vet.

Gårdagens analys

http://bullstreet.se/2013/12/wntresearch-kursdrivande-resultat-sikte/

----------------------------

Dagens PM

WntResearch: WntResearch: Den första patienten har nu behandlats i WntResearch's fas 1 studie med Foxy-5

WntResearch AB (WNT.ST) meddelar att första patienten har behandlats i fas 1 studien av Foxy-5 i bröst, kolorektal- och prostatacancer patienter på avdelningen för onkologi vid Herlev Universitetssjukhus i Danmark.

Studien syftar till att utvärdera säkerheten för behandling med Foxy-5 och att hitta en rekommenderad dos för en fas 2 studie. Ett sekundärt mål är att bedöma en potentiell preliminär anti-metastaserande tumöraktivitet av Foxy-5 hos patienter med solida bröst-, kolorektal- eller prostata tumörer. Patienter kommer inledningsvis att undersökas för uttryck av Wnt-5a proteinet i sina primära tumörer och endast patienter med tumörer där Wnt-5a uttrycket är lågt eller frånvarande kommer att ingå i studien. Genom denna screening förväntar vi oss att endast behandla patienter som har hög sannolikhet att dra nytta av en behandling med Foxy-5. Eftersom detta är en dos-upptrappnings studie är antalet patienter som kommer att inkluderas okänt men från våra modeller uppskattar vi att cirka 30 patienter kommer att inkluderas.

CEO Nils Brünner kommentarer:

"De prekliniska resultaten är mycket lovande för Foxy-5 och vi är mycket glada att kunna studera denna substans i kliniken. Vi är stolta över att samarbeta med professionella personer vid Herlev Universitetssjukhus i denna fas 1 studie vars primära syfte är att utvärdera säkerhet och hur patienter tolererar Foxy-5 samt att hitta en rekommenderad dos för en fas 2 studie. Det övergripande målet för Foxy-5 projektet är att specifikt hindra/fördröja tumörspridning hos cancerpatienter där det finns ett stort medicinskt behov. "

Om fas 1-studien

Fas 1 studien är en dos-eskalerande studie för att utvärdera säkerhet, hur substansen tolereras, dos-begränsad toxicitet och högsta tolererbar dos av Foxy-5 hos patienter med metastaserande bröst-, kolorektal eller prostatacancer där det idag inte finns någon godkänd standard behandling. Sekundära mål är att karaktärisera Foxy-5s farmakokinetiska och farmakodynamiska profiler när substansen ges som engångs-dos och som flergångs-dos. En potentiell anti-tumör aktivitet hos Foxy-5 skall också bedömas. Studien har en standard design med öppen dos-eskalering, och utförs på patienter med metastaserande bröst-, kolorektal eller prostatacancer. En rekommenderad dos för en fas 2 studie kommer att fastställas med hjälp av en standard 3 + 3 dos upptrappnings design, där 3 till 6 patienter behandlas med varje dos och upptrappningen till nästa dos-nivå tillåts beroende på resultaten av de tidigare dos-nivåerna. Upptrappningen till nästa dos-nivå kommer att vara beroende av godkännandet av en oberoende ?Safety Data Monitoring Committee?. För att kunna undersöka engångs-dos farmakokinetiken av Foxy-5, får patienterna initialt en långsam intravenös infusion av Foxy-5 följt av en ?wash-out? period under en vecka. Under de följande veckorna kommer Foxy-5 att ges som en långsam infusion tre gånger i veckan.

För ytterligare information vänligen kontakta:

Nils Brünner, VD

E-post: mailto:nbr@wntresearch.comTelefon: + 45 2614 4708

Om Foxy-5

Foxy-5 har en betydande marknadspotential inom onkologiområdet. Foxy-5 representerar ett första klassens koncept för behandling av cancer. Studiedrogen inriktar sig på tumörers metastas process vilken är den främsta orsaken till dödsfall i cancer. Foxy-5 kommer att vara en av de första anti-metastas substanser som någonsin ingått i en klinisk prövning. Foxy-5 erbjuder ett potentiellt paradigmskifte för att påverka behandling av flera vanliga tumörformer såsom bröst-, kolon-och prostatacancer.

Om WntResearch AB

WntResearch (WNT.ST) är börsnoterat på AktieTorget. WntResearch utvecklar nya anti-metastas terapier för behandling av cancerpatienter. Bolagets ledande produkt Foxy-5 är i fas 1.

http://www.aktietorget.se/NewsItem.aspx?ID=67795

----------------------------------

http://www.aktietorget.se/NewsItem.aspx?ID=67794

Anmäl

MVH löparn

1
Ogilla!
4
Gilla!
2014-01-17 13:31:25

I väntan på interimsresultat från Fas I-studien exploderade plötsligt kursen i WntResearch. Det är gissningsvis inga resultat som läckt ut utan att den enorma kursuppgången i "cancerforskningskolleganb" Kancera nu har smittat det AVSEVÄRT lägre värderade WntResearch.

Jag bedömde Kancera som inte billigare än WntResearch men intressanta när kursen var 0.60 kr rätt nyligen. Nu har Kancera på ganska tunna nyheter mer än 10-faldigats i kurs och nått ett i stora tal dubblat bolagsvärde efter utspädning trots att WntResearch har betydligt större marknadspotential och har kommit närmare att lyckas få fram ett verksamt cancerpreparat.

I skrivande stund +40 % och 20 kr ATH i WntResearch är INGENTING mot Kanceras enorma uppvärdering.

WntResearch borde stiga till åtminstone 50-100 kr för en lite vettigare värdering relativt Kancera, och min fundamentala riskvägda målkurs är 100-202 kr 2014.

Analysen finns tillfälligt här : http://www.infoom.se/mysite/index.php?user=9801

MVH löparn

0
Ogilla!
2
Gilla!
2014-01-24 21:24:54

Det har varit en kurs- och omsättningsmässigt väldigt het vecka för WntResearch med fortsatt kurslyft på nästan 40 % och en miljon aktier (av drygt 12 miljoner) omsatta i måndags. Värderingen är trots det fortfarande mycket låg på risk/reward, jämfört med min målkurs 100-202 kr 2014.

Mycket snart väntas ett PM efter att de första 3 patienterna är färdigbehandlade i Foxy-5-studien. Det kan bli kraftigt kursdrivande om positiva effekt-resultat skulle meddelas.

Så tidigt i studien kan man sannolikt inte dra alltför långtgående slutsatser, men kanske en fingervisning trots att det är en mycket låg dos Foxy-5 som studien har inletts med. I musstudien gav 1/8 av optimal dos ändå en stor effekt med 30 % minskad metastasering.

Det som min fru PhD A-C Engwall och jag bedömer vara extra lovande i Foxy-5-projektet är att man har lyckats koppla ihop effektdata hos möss och cancerpatienter redan innan Foxy-5 ges till människa i den nyligen inledda Fas I-studien. Det ökar sannolikheten kraftigt, allt annat lika, att den kraftiga sänkningen av metastasbildningen i möss om 70-90 % kan upprepas i människa när medicinering med Foxy-5 sker. Detta framgår speciellt av punkterna 1,3 och 4 nedan vilka tillsammans kraftigt ökar sannolikheten att punkten 2 (dvs effekt resultatet i möss) även kommer gälla mänskliga cancerpatienter.

Det är således med god optimism som aktieägare kan se fram mot Fas I- och Fas II-studiens utfall, om inte bolaget köps upp redan efter Fas I förstås vilket vi bedömer ganska sannolikt om Fas I-resultatet indikerar att gynnsam effekt uppkommer hos de behandlade bröst-, kolon och prostatacancerpatienterna.

1. Det är visat att patienter med bröst-, kolon-, prostata-, äggstocks- och sköldkörtelcancer med lågt eller inget uttryck av det kroppsegna proteinet Wnt-5a i primärtumören har en sämre sjukdomsprognos än övriga patienter. Omvänt har följaktligen de med högt uttryck av Wnt-5a en bättre sjukdomsprognos. De med lågt uttryck kan därför förväntas tjäna på att höja uttrycket av Wnt-5a eller åstadkomma en likadan effekt. Det görs nu i Fas I-studien med Foxy-5.

2. Läkemedelskandidaten Foxy-5, en hexapeptid som efterliknar Wnt-5a och binder till samma receptor, har i djurförsök minskat bröstcancertumörers metastasering med 70-90 %. Det är metastaserna som är den dominerande dödsorsaken i cancer.

Även en så låg dos som 1/8 av den optimala gav en sänkning av metastaseringen med ca 30 % vilket normalt hos en stor grupp patienter skulle föregås av en signifikant sänkt halt cirkulerande tumörceller (CTCs) i blodet.

3. Foxy-5 och Wnt-5a verkar genom att binda till samma receptor Frizzled-5 och Wnt-5a som är evolutionärt konserverad till 98 % mellan möss och människor indikerande dess basala likartade funktioner.

4. Foxy-5 och Wnt-5a har var för sig och både i musvävnad och (mycket viktigt) mänsklig vävnad motverkat cancercellernas rörelse och invadering av andra organ så man förstår och har på detta sätt verifierat hur Foxy-5 (och Wnt-5a) motverkar metastasering i både mus och människa eftersom rörelse och invadering är de två huvudkomponenterna i metastasering.

5. Foxy-5 är gjord stabil genom en s k formyleringsprocess så att läkemedelskandidaten inte ska brytas ned alltför lätt i kroppen som en hexapeptid annars skulle kunna göra.

6. Pga cancersjukdomens allvarlighetsgrad är acceptansen för biverkningar relativt hög vilket minskar risken för att Foxy-5 ska falla på toxicitetskriteriet.

7. Foxy-5 är såvitt känt den enda relativt brett verkande läkemedelskandidaten mot själva metastaseringsprocessen som nu är i pågående kliniska prövningar med potential inom minst 5 olika cancerindikationer varav bröst-, kolon- och prostatacancer nu testas.

Analys : http://www.infoom.se/mysite/index.php?user=9801

MVH löparn

0
Ogilla!
2
Gilla!
2014-02-03 20:59:51

WntResearchs Foxy-5 bör kraftigt öka canceröverlevnaden

Kommande interimsresultat i närtid från den pågående Fas I-studien där Foxy-5 testas på bröst-, kolon- och prostatacancerpatienter kan komma att innebära en betydligt större patientnytta än vad den uppmätta effekten på patienternas halt av cirkulerande tumörceller (CTCs) i blodet i Fas I-studien antyder. Det är två oberoende faktorer som kan väntas förstärka tolkningen på olika sätt av den nytta patienterna kan väntas få :

1. Jag har med utgångspunkt från den utmärkta prekliniska forskningen kring det kroppsegna proteinet Wnt-5a:s och dess "minidelkopia" hexapeptiden Foxy-5:s effekt in vivo och in vitro formulerat en enkel modell över hur Foxy-5 kan tänkas verka i två steg på metastaseringsprocessen, först genom att motverka att cancerceller i modertumören lämnar densamma och invaderar blodbanan.

Detta inledande steg av processen kan förväntas sänka halten av CTCs i blodet, vilket är den viktigaste effektparametern som mäts i Fas I-studien. Foxy-5:s verkan slutar dock inte där utan dessutom motverkas metastaseringen i ett andra steg genom minska sannolikheten att tumörceller i blodbanan lämnar densamma och invaderar ett organ, t ex en lunga och där ger upphov till en metastas.

Detta innebär att en sänkning av halten CTCs i blodet med en faktor X kommer minska sannolikheten att en cancercell i modertumören ger upphov till en metastas med

1 - (1-X)(1-Y) där Y på motsvarande sätt beskriver Foxy-5:s effekt efter det att cellen hamnat i blodbanan som nyss beskrevs, eftersom CTC-halten i blodet inte avspeglar den ytterligare reduktion av möjligheten för cancercellen att bilda en metastas som uppkommer i det andra steget genom att förhindra invadering av andra organ.

Om man, vilket jag bedömer som rimligt, approximerar de två stegens effekt på metastaseringen till att vara lika stora och därmed sätter X=Y så motsvaras en sänkning av halten CTCs i blodet med x procent av en förväntad sänkning S av metastaseringen med

S = 1 - (1-X)^2

Låt oss anta att Foxy-5 vid en relativt hög dos i den eskalerande Fas I-studien orsakar en sänkning av halten CTCs i blodet med 50 %. Det skulle då kunna medföra en sänkning av metastaseringen enligt formeln med 1 - (1-0.5)^2 = 1-0.25 = 0.75 = 75 %.

Det är sänkning i paritet med den som uppmättes i djur-effektstudien. Som visat i tidigare artiklar med den prekliniska forskningen som grund kan man vänta sig en hög överförbarhet av Foxy 5:s effekt mellan cancermodeller i möss och på cancerpatienter.

Det speciellt intressanta för interimsresultaten i Foxy-5-studien är alltså att även en liten visad sänkning av CTC-halten skulle motsvaras av en betydligt större sänkning av metastaseringen enligt min modell ovan. Ganska tidigt i Fas I-studien skulle t ex en antagen sänkning av halten CTCs i blodet med 15 % motsvaras av en sänkning av metastaseringen med 1- (1-0.15)^2 = ca 28 % dvs nästan dubbelt så bra och sannolikt mer än tillräckligt för ett godkänt läkemedel.

Mycket talar alltså att ett i kommande interimsresultat givet värde på sänkningen av halten cirkulerande tumörceller i blodet i Fas I-studien motsvaras av en betydligt större och därmed givetvis ännu gynnsammare sänkning av metastaseringen. Det är viktigt att förstå inför kommande interimsresultat så att inte värdet av utfallet underskattas.

2. Men inte nog med ovanstående, utan som en annan relativt insatt skribent på aktieforum har kommit fram till, kan man dessutom förvänta sig en slags multiplikatoreffekt av behandling med Foxy-5.

Om medicineringen upprätthålls så länge sjukdomen behöver det kommer en varaktig sänkning av CTCs i blodet med tiden kunna ge en förväntad ännu större effekt på överlevnaden eftersom för varje ny metastas som uppkommer finns med tiden en ökad risk att även den metastasen blir en ny modertumör som ger upphov till en eller flera nya metastaser osv. Metastaseringen orsakar omkring 90 % av dödsfallen i cancer.

Om Foxy5 fungerar i människa som man har mycket god vetenskaplig grund att förvänta sig skulle således en endast måttlig men varaktig sänkning av halten CTCs i blodet kunna medföra en kraftigt ökad förväntad överlevnad hos patienter med bröst-, kolon- och prostatacancer och sett ur det perspektivet inses att WntResearch mycket väl kan ha utvecklat en framtida blockbuster och bli ett av de mest sålda läkemedlen i världen som kommer revolutionera cancervården på ett fantastiskt och innovativt sätt som det potentiellt första antimetastatiska läkemedlet.

Foxy-5 är tänkt att användas i kombination med cytostatika men behovet av dem borde dessutom minska eftersom sjukdomen skulle hejdas kraftigt om metastaseringen sjunker signifikant och kanske kunna botas helt i många fler fall än nu.

Allt detta är ännu långt ifrån rimligt diskonterat i aktiekursen som på nivån 23 kr skulle kunna 4-8-faldigas för att nå min riskvägda målkurs 100-202 kr (avspeglande 30-60 % framgångschans i Fas I-II) i aktieanalysen som jag och PhD Ann-Cathrin Engwall har gjort. Ett uppköp i klassen 150-400 kr per aktie tidigast i år eller inom 3 år efter Fas II, är fortsatt en klar möjlighet om signifikant effekt visas.

Analys http://www.infoom.se/mysite/index.php?user=9801

MVH löparn

0
Ogilla!
2
Gilla!
2014-02-06 20:56:32

WntResearch har riskspridning genom sitt andra mindre kända projekt dvs Box-5-projektet som har en mycket stor potential som t ex en uppköpare av hela bolaget eller projektet eller licenstagare via partneravtal borde vara väldigt intresserad av.

Malignt melanom, oral cancer, T-cells-leukemi, magcancer, och bukspottkörtelcancer som tillsammans drabbar över 2 miljoner människor årligen i världen utgör en lång lista på vetenskapligt sett möjliga indikationer för Box-5, och med ett USA-patent erhållet 2013 måste det vara attraktivt för en uppköpare eller partner med större ekonomiska resurser att utveckla det.

Detta kan jämföras med huvudprojektet Foxy-5:s tre huvudindikationer bröst-, kolon- och prostatacancer som drabbar omkring 4 miljoner människor i världen årligen.

Det finns t ex en extern studie där forskare kom till slutsatsen att det skulle kunna fungera med en antagonist till Wnt-5a vid malignt melanom, och läkemedelskandidaten Box-5 är just framtagen att vara en sådan. Malignt melanom drabbar över 200 000 patienter årligen i världen.

Box-5 relaterad malignt melanom-forskning, Tommy Anderssons m fls egna studier :

http://www.pnas.org/content/early/2009/11/06/0909409106

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24293407

Extern studie :

http://hwmaint.cancerres.aacrjournals.org/cgi/content/abstract/68/24/10205

Den äldsta överst länkade är av WntResearch/Tommy Andersson som då nykonstruerade antagonisten Box-5 till Wnt-5a och som i cellkulturer motverkade metastasering vid malignt melanom. WntResearch fick USA-patent i somras på Box-5 men bolaget kom inte ens med ett PM den gången, onödigt konservativt men det är mest forskare o läkare i den lilla ledningen vilket kvalitetsmässigt är bra. Box-5-projektet skulle därmed numera kunna utlicensieras till någon partner med tid och resurser att ta det in i klinik. Bolaget har relativt nyligen självt uttryckt en vilja att utlicenciera det.

Färsk forskning av Tommy Andersson m fl indikerar att även oral cancer är en möjlig stor indikation för Box-5.

http://www.oraloncology.com/article/S1368-8375(13)00383-7/abstract

Oral cancer drabbar över 0.6 miljoner människor årligen i världen.

En extern studie om T-cellsleukemi :

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23660959

" Anti-Wnt5a therapy may prevent or reduce osteolytic lesions found in ATL patients and improve therapy outcome."

Uttrycket av Wnt-5a är förhöjt i T-cellsleukemi, och Box-5 som hämmar Wnt-5a skulle därför kunna bli en lämplig läkemedelskandidat.

En extern studie om magcancer som drabbar nästan 1 miljon människor årligen i världen :

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17079465

"These results suggest that Wnt-5a stimulates cell migration by regulating focal adhesion complexes and that Wnt-5a is not only a prognostic factor but also a good therapeutic target for gastric cancer."

Även här skulle således en Wnt5a-hämmare som Box-5 kunna motverka sjukdomen.

En extern studie om bukspottkörtelcancer som drabbar över 300 000 människor årligen i världen :

http://www.biomedcentral.com/1471-2407/13/496

Återigen är Box-5 en tänkbar antagonist att sätta in.

MVH löparn

0
Ogilla!
2
Gilla!
2014-02-27 14:54:41

Patent i USA för Foxy-5 kommer erhållas enligt PM idag.

http://www.aktietorget.se/NewsItem.aspx?ID=68539

Dessutom förlängs det med över 2 år, till andra halvan av 2028.

Detta höjer väntevärdet av Foxy-5 ytterligare, allt annat lika, eftersom patenttiden blir längre än väntat.

MVH löparn

0
Ogilla!
4
Gilla!
2014-03-05 21:39:44

En ny extern forskningsstudie både in vitro och in vivo stärker Foxy-5-projektet m a p dess tillämpning på kolon-cancer :

http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/jcp.24566/abstract

"Overexpression of Wnt5a impaired cell motility and invasion and inhibited cell proliferation by manipulating Bax. Moreover, Wnt5a suppressed the tumor growth in nude mice and impaired tumorigenicity in vivo. Wnt5a also induced intracellular calcium and activated non-canonical Wnt/Ca2+ signaling in colon cancer. In summary, although Wnt5a was down-regulated in majority of colon cancers, enhanced Wnt5a expression predict preferable outcome in colon cancer patients."

Eftersom läkemedelskandidaten Foxy-5 efterliknar Wnt-5a:s effekt stärker ovanstående studie att Foxy-5 kommer fungera på koloncancer-patienter.

Den pågående Fas I-studien i WntResearchs regi studerar bl a effekt av Foxy-5 på koloncancer, via dess påverkan på cirkulerande tumörceller i blodet.

Kursdrivande interimsresultat för effekt på patienterna, förutom koloncancer-patienter även bröstcancer- och prostatacancer-patienter, väntas komma när Foxy-5-dosen är tillräckligt hög i den doseskalerande studien. Det bör ske ganska snart.

MVH löparn

0
Ogilla!
3
Gilla!
2014-03-19 08:41:58

Ett PM om att USA-patentet för Foxy-5 nu är definitivt beviljat och dessutom förlängt drygt 2 år kom idag :

http://www.aktietorget.se/NewsItem.aspx?ID=68767

Nu återstår i detta sammanhang ett EU-patent som en kurstrigger. Det bör komma rätt snart.

Men ännu viktigare är de första interimsresultaten från Foxy-5-studien på bröst-, kolon- och prostatacancer-patienter. De bör oxå komma rätt snart och om positiva ge ett enormt kraftigt kurslyft.

MVH löparn

0
Ogilla!
2
Gilla!
2014-03-19 14:38:11

Ännu ett PM kom idag :

Foxy-5 har visat sig vara säker och väl tolererad och därför kan fortsätta till nästa dos nivå.

http://www.aktietorget.se/NewsItem.aspx?ID=68777

Fortfarande återstår effekt-resultat, vilket är årets största trigger tillsammans med eventuellt uppköp förstås.

MVH löparn

0
Ogilla!
2
Gilla!
2014-03-23 09:42:59

Ett rekylköpläge i WntResearch som ännu en gång har uppstått tas upp i en ny artikel.

Den behandlar bl a de nyheter, fundamentalt sett samtliga positiva, som har kommit från WntResearch sedan toppkursen 31.40 kr i januari och som tillsammans med den viktigaste kommande triggern antimetastatiskt effektresultat på bröst-, kolon- och prostatacancer-patienter och kursrekylen till 18-19 kr har skapat ett nytt köpläge till enormt fördelaktig risk/reward på riskvägda fundamenta och med placeringshorisont även så kort som 3-6 månader.

Den tar även upp det i aktieanalysen fortfarande "nollvärderade" Box-5-projektet som trots det har en enorm vetenskapligt baserad potential på miljontals patienter inom bl a lungcancer:

http://www.bullstreet.se/2014/03/nytt-koplage-wntresearch/

MVH löparn

0
Ogilla!
2
Gilla!
2014-03-26 08:52:44

Ännu en framgångsfaktor för Fas I-II är identifierad och medtagen i listan nedan i tillämpningen på WntResearchs Foxy-5-projekt mot metastaserande bröst-, kolon- och prostatacancer: Det gäller punkt 8 nedan.

1. Goda prekliniska (och senare troligen kliniska) resultat för toxicitet

(Wnt-5a har mest betydelse vid fosterutvecklingen och vid metastaserande cancer kan biverkningar accepteras i större utsträckning än vid mindre allvarliga sjukdomar).

2. Fastställd verkningsmekanism, s k proof of principle

(Foxy-5 motverkar cancercellers rörelse och invadering av andra organ)

3. Effekt knuten till att läkemedelskandidaten (Foxy-5) binder till samma receptor (Frizzled-5) som substansen (Wnt-5a) den efterliknar.

4. Goda prekliniska (och senare sannolikt kliniska, se punkterna 5, 6, 7 och 8 nedan) resultat för effekt in vivo i djur

(Foxy-5 minskar metastaseringen med mycket goda 70-90 % i möss)

5. Prekliniska effektresultat in vitro i möss- och patient-cellkulturer så att sannolikheten för överförbarhet av resultat i möss till patienter ökar, allt annat lika

(Foxy-5 och Wnt-5a motverkar båda och var för sig cancercellers rörelse och invadering i både möss- och cancerpatient-cellkulturer)

6. Verkningsmekanismen kopplad till data på patienter så att sannolikheten för överförbarhet av effektresultat i möss till cancerpatienter ökar, allt annat lika

(Stark korrelation mellan Wnt-5a-uttrycket i modertumören å en sidan och antimetastas-effekt och ökad överlevnad å den andra sidan hos bröst-, kolon-, prostata-, sköldkörtel- och äggstockscancerpatienter)

7. Läkemedelskandidat som är en molekyl (Foxy-5) som efterliknar en mellan möss och människor evolutionärt bevarad verksam substans (Wnt-5a är till 98-99 % bevarad mellan möss och människor) så att sannolikheten för överförbarhet av effektresultat i möss till patienter ökar, allt annat lika

8. Vid effekt som uppstår efter att läkemedelskandidaten (Foxy-5) och den substans den efterliknar (Wnt-5a) binder till en receptor ska den senare också vara evolutionärt bevarad. (Receptorgruppen Frizzled är mycket starkt konserverad mellan möss och människor)

9. Stabil eller stabiliserad molekyl (Foxy-5 är stabiliserad genom formylering) in vivo så att den når sitt mål utan att brytas ned för fort

10. Idégivaren och forskningskompentensen till läkemedelsprojektet kvar i företaget som t ex forskningschef (Tommy Andersson)

Dessa framgångsfaktorer sammantagna ökar även sannolikheten kraftigt att t ex interimsresultat om gynnsam effekt av Foxy-5 i den pågående Fas I-studien kommer kunna offentliggöras.

MVH löparn

0
Ogilla!
0
Gilla!
2014-03-26 09:40:58

löparn!

Ser verkligen spännande ut!

Håller du fortfarande fast vid Neurovive och Dignitana eller är det bara Wnt som gäller?

Ska du teckna Braincool. Om jag inte minns fel trodde du ganska hårt just på Braincool?

0
Ogilla!
2
Gilla!
2014-03-27 14:48:15

Jag sätter NeuroVive klart främst av dessa övriga innehav, men kommer sannolikt vara med med lite mindre poster i de övriga på lång sikt. Det ser ju äntligen ut som Dignitana kommer kunna växa kraftigt 2014-2016.

--------------

Nyhetsbyrån Finwire kom nyss med detta från Sedermeradagen där WntResearch medverkade :

"WntResearch ser peptiden Foxy-5 för användning mot bröst-, kolorektal- eller prostatacancer som en potentiell blockbuster. Marknadspotentialen bedöms vara värd mer än 1 miljard dollar och en eventuell lansering kan ske 2018. Det säger vd Nils Brünner vid Sedermeradagen i Lund på torsdagen.

WntResearch redovisade den 19 mars positiva resultaten för Foxy-5 och utfallet var överraskande bra.

"Vi hade inte trott att det skulle ge de här fantastiska resultaten", säger forskningschefen Tommy Andersson om de redovisade resultaten för Foxy-5.

Bolaget planerar nu en fas II-studie för Foxy-5 under 2015 och 2016. Kostnaden bedöms uppgå till mellan 30 och 50 miljoner kronor.

WntResearchs affärsidé är att generera intäkter genom utlicensering av bolagets läkemedelskandidater för olika metastaserande cancerformer. Bolaget har idag inga intäkter."

http://www.aktietorget.se/finwire/NewsItem.aspx?guid=FWS0000B43

-------------------

Lansering av Foxy-5 redan 2018 vore utmärkt ! Det låter allmänt som de är väldigt optimistiska.

MVH löparn

0
Ogilla!
2
Gilla!
2014-03-28 14:21:49

Oväntat tillkännagavs en nyemission på 43 Mkr redan något år innan Fas II-studien bör starta och kassan räckte ju för Fas I, men det görs för att snabba upp processen inför Fas II med diverse förberedelser enligt PM:et.

Positivt är att Fas II redan blir finansierat nu, även om det leder till en initial press på aktiekursen nu men å andra sidan är framtida nyemissions-kurspress i höst-vinter förebyggd.

http://www.aktietorget.se/NewsItem.aspx?ID=68905

2 nya aktier a 15 kr på 9 gamla är rätt OK.

MVH löparn

0
Ogilla!
2
Gilla!
2014-03-28 18:54:18

Min målkurs för WntResesrch är 82-164 kr 2014, korrigerat för nyemissionen vilket naturligtvis fortfarande innebär en enormt gynnsam risk/reward på alla placeringshorisonter fr o m någon dryg månad och framåt i väntan på t ex interimsresultat för effekt av Foxy-5.

Analysen har då fortfarande ett noll-värde på Box-5-projektet trots dess potential på ca 4 miljoner patienter årligen. Som andra aktier värderas som t ex Kancera och Karo Bio vore upp till ett par hundratals miljoner kr ett möjligt aktiemarknadsvärde.

http://www.infoom.se/mysite/index.php?user=9801

MVH löparn

0
Ogilla!
2
Gilla!
2014-04-02 10:21:20

Ny Bullstreet-artikel om WntResearchs nyemission och köpläget som har uppstått lite oväntat :

https://www.bullstreet.se/2014/04/ovantat-tidig-men-offensiv-nyemission-wntresearch-ger-koplage-igen/

MVH löparn

0
Ogilla!
2
Gilla!
2014-04-05 10:25:57

Utkast till mailutskick till förvaltare m fl. Det vore en skandal och underbetyg till både marknaden och ledningens utåtriktade verksamhet om bolaget inte får in pengarna redan nu, även om Fas I ändå kan genomföras med nuvarande kassa :

Tillfälle att teckna aktier i WntResearch med dess mycket lovande antimetastas-projekt

WntResearch genomför i april efter att bolaget har studerat Fas I-studiens första data en offensiv nyemission på högst 43 Mkr (2:9 á 15 kr, handel med TR 10-24 april) med syfte att, för marknaden oväntat, redan nu finansiera hela Fas II-studien (väntas pågå 2015-2016), inkl tids- och resurskrävande förberedelser, med den mycket lovande läkemedelskandidaten Foxy-5 inom metastaserande cancer med potential på olika cancersjukdomar som drabbar över 4 miljoner patienter årligen på marknader värda omkring 150 Mdr kr. Eurostars och partners svarar för ett stöd och genomförande som minskar WntResearchs kostnader med ca 38 Mkr i Fas I-II.

WntResearch har redan full finansiering för Fas I-studien ordnad, och det är därför nyemissionen betecknas offensiv. Den medför att Fas II kan starta tidigare än annars och framtida refinansieringsbehov väntas upphöra eftersom bolaget planerar en exit för Foxy-5-projektet senast efter Fas II, dvs utlicensiering eller uppköp från Big Pharma.

Fullt utspätt motsvarar teckningskursen 15 kr ett bolagsvärde på 245 Mkr om emissionen fulltecknas och beloppet medräknas. Det kan jämföras med Johnson & Johnsons uppköp av Aragon 2013 med ett likaledes lovande prostatacancerprojekt ( i Fas I/II) för ca 4 Mdr kr + ca 2 Mdr kr milstolpebetalningar. Ett 10-20-faldigande av WntResearchs aktie är möjligt inom 1-2 år.

Aktiemarknaden underskattar sannolikheten för framgång i Fas I-II enormt mycket fortfarande. Den implicita sannolikheten enligt marknaden för Foxy-5-projektet att lyckas passera Fas I-II vid kurs 15 kr ligger t o m på en mycket liten bråkdel av en statistiskt uppskattad genomsnittlig sannolikhet på ca 34 % för ickebiologiska cancerpreparat dvs syntetiska molekyler som Foxy-5. Marknaden verkar tro att Foxy-5 är ett mycket mycket dåligt cancerprojekt fastän det i själv verket bevisligen har en mycket hög vetenskaplig kvalitet med en relativt god chans att lyckas, även om den absoluta risknivån naturligtvis ändå är mycket hög.

Den öppna Fas I-studien har relativt nyligen inletts och den ska inte bara utvärdera säkerhet och tolerans av Foxy-5, utan även antimetastatisk effekt i form av en förväntad sänkning av halten cirkulerande tumörceller (CTCs) som både logiskt nog och enligt extern vetenskaplig forskning även sänker risken för metastasering och därmed förlänger förväntad livstid för bröst-, kolon- och prostatacancer-patienter vilka just Fas I-studien omfattar, ca 30 st.

Interimsresultat för antimetastatisk effekt från Fas I-studien bör kunna offentliggöras inom högst några månader. Aktien kan väntas stiga mycket kraftigt givet konstaterad gynnsam effekt på CTCs. I den större multicenterstudien i Fas II ges Foxy-5 längre tid och patienterna uppföljs längre så att även den faktiska minskningen av metastaseringen och förmodligen även ökningen av livslängden förväntas kunna hinnas observeras.

PhD Ann-Cathrin Engwall och jag har sedan ett år tillbaka noga analyserat Foxy-5-projektets vetenskapliga dokumentation och framgångsfaktorerna och dragit slutsatsen att det är mycket goda vetenskapligt grundade förutsättningar att de "fantastiska resultaten" ( CSO Tommy Anderssons egna ord vid anförandet på Sedermeradagen 27 mars) i möss där metastaseringen i en bröstcancermodell minskade med hela 70-90 % kommer kunna upprepas på patienter. Observera speciellt att det är metastaserna som orsakar omkring 90 % av dödsfallen i cancer och inte primärtumörens tillväxt, och Foxy-5 har god potential att bli först på marknaden med ett läkemedel som målinriktat signifikant motverkar metastasering hos cancerpatienter och därmed höjer den förväntade livslängden för dessa patienter. Foxy-5 bör bli en blockbuster och kanske ett av de allra mest säljande läkemedlen mot cancer om det når marknaden.

Foxy-5 är så fundamentalt ny och samtidigt perfekt i sin inriktning mot metastasernas uppkomst och sin klarlagda verkningsmekanism mot modertumörcellers spridning i kroppen att det har en realistisk potential att t o m bli världens mest sålda cancerläkemedel (2012 innebar det ca 40 Mdr kr). Angiogenesläkemedlet Avastin slog igen på liknande nytt sätt under förra årtiondet men i det fallet genom att kunna strypa blodförsörjningen till cancertumörer. Avastin säljer för omkring 40 Mdr kr. Det är en gåta att marknaden ännu inte alls har insett Foxy-5:s potential och vetenskapliga kvalitet. Noteringen på Aktietorget är visserligen en möjlig bidragande orsak. Ett USA-patent (till 2028) för Foxy-5 erhölls nyligen. Ett EU-patent kan förväntas snart.

10 uppfyllda viktiga vetenskapligt baserade framgångsfaktorer listas och förklaras nederst samt deras tillämpning på Foxy-5-projektet.

WntResearch har meddelat att man även ska satsa på Box-5-projektet (USA-patent erhölls 2013) med likaså potential bland miljontals men andra grupper cancerpatienter.

Nyemissionsprospektet :

http://www.aktietorget.se/pressdocs/wntresearch/documents/wntresearch_prospekt_140331_556738-7864(1).pdf

Aktieanalys med riskvägd målkurs 84-168 kr 2014, trots Box-5 nollvärderat :

http://www.infoom.se/mysite/index.php?user=9801

-----------------------------------------------

Ann-Cathrin Engwall (född Svensson) med fyra akademiska examina i naturvetenskap och medicin nämligen farmaci, fil kand i medicinsk bioteknologi, MSc i bioteknologi och PhD i molekylär cellbiologi och med erfarenhet från bl a forskning om blodhjärnbarriären, läkemedelsutveckling i bioteknikindustrin, utveckling av biofarmaceutiska tillverkningsprocesser och som inbjuden forskare på ansedda tyska Paul Erlich Institute som ungefär motsvarar svenska läkemedelsverket och smittskyddsinstitutet sammanslagna har samverkat med mig i WntResearch-analysen med den vetenskapligt baserade analysen av Foxy-5-projektet.

Följande faktorer som hon och jag tillsammans har identifierat och sammanställt här nedan ökar var för sig sannolikheten för framgång i Fas I-II för prekliniska projekt på väg in i Fas I, allt annat lika, jämfört med om faktorerna saknas.

1. Goda prekliniska (och senare troligen kliniska) resultat för toxicitet

(Wnt-5a har mest betydelse vid fosterutvecklingen och vid metastaserande cancer kan biverkningar accepteras i större utsträckning än vid mindre allvarliga sjukdomar).

2. Fastställd verkningsmekanism, s k proof of principle

(Foxy-5 motverkar cancercellers rörelse och invadering av andra organ)

3. Effekt knuten till att läkemedelskandidaten (Foxy-5) binder till samma receptor (Frizzled-5) som substansen (Wnt-5a) den efterliknar.

4. Goda prekliniska (och senare troligen kliniska, se punkterna 5, 6, 7 och 8 nedan) resultat för effekt in vivo i djur

(Foxy-5 minskar metastaseringen med mycket goda 70-90 % i möss)

5. Prekliniska effektresultat in vitro i möss- och patient-cellkulturer så att sannolikheten för överförbarhet av resultat i möss till patienter ökar, allt annat lika

(Foxy-5 och Wnt-5a motverkar båda och var för sig cancercellers rörelse och invadering i både möss- och cancerpatient-cellkulturer)

6. Verkningsmekanismen kopplad till data på patienter så att sannolikheten för överförbarhet av effektresultat i möss till cancerpatienter ökar, allt annat lika

(Stark korrelation mellan Wnt-5a-uttrycket i modertumören å en sidan och antimetastas-effekt och ökad överlevnad å den andra sidan hos bröst-, kolon-, prostata-, sköldkörtel- och äggstockscancerpatienter)

7. Läkemedelskandidat som är en molekyl (Foxy-5) som efterliknar en mellan möss och människor evolutionärt bevarad verksam substans (Wnt-5a är till 98-99 % bevarad mellan möss och människor) så att sannolikheten för överförbarhet av effektresultat i möss till patienter ökar, allt annat lika

8. Vid effekt som uppstår efter att läkemedelskandidaten (Foxy-5) och den substans den efterliknar (Wnt-5a) binder till en receptor ska den senare också vara evolutionärt bevarad. (Receptorgruppen Frizzled är mycket starkt konserverad mellan möss och människor)

9. Stabil eller stabiliserad molekyl (Foxy-5 är stabiliserad genom formylering) in vivo så att den når sitt mål utan att brytas ned för fort

10. Idégivaren och forskningskompetensen till läkemedelsprojektet kvar i företaget som t ex forskningschef (Tommy Andersson)

MVH löparn

0
Ogilla!
3
Gilla!
2014-04-07 13:35:12

Ett nytt PM som förtydligar nyemissionens orsaker efter att de fått många frågor kom nyss där det bl a står :

"Eftersom denna första grupp patienter har behandlats utan säkerhetsrisker förväntas WntResearch att kunna definiera den maximalt tolerabla dosen och därefter gå vidare och behandla patienter säkert i en fas 2-studie. "

Det är det kanske mest viktiga i PM:et, dvs det som man logiskt redan kunde inse att eftersom EN dos i Fas I-studien har klarats riskfritt, kommer det numera garanterat finnas en högsta dos som kan ges i Fas II som alltså därför börjar förberedas redan nu med olika djurstudier på 24-36 veckor för att studera säkerheten när Foxy-5 ges en längre tid i Fas II.

Nu väntar dock ett antal speciellt insatta aktieägare dessutom att den högsta tolererade Foxy-5-dosen är så hög att en CTC-minskning i blodet oxå kommer kunna uppmätas hos patienterna redan i Fas I-studien och omgående meddelas i PM och ge kraftiga kurslyft inom några månader.

http://www.aktietorget.se/NewsItem.aspx?ID=69016

MVH löparn

0
Ogilla!
2
Gilla!
2014-04-07 14:02:38

Inget förtydligande om ledningen tänker teckna utan helt tyst och det är väl detsamma som att insiders inte tänker teckna något nämnvärt.

Ändå har vd fått frågor om det.

0
Ogilla!
2
Gilla!
2014-04-07 21:46:30

dratten!

Kommer att bli big problem för WNT.

Tror att de får svårt att få in tillräckligt med pengar i nyemission eftersom aktiekurs och emissionskurs i stort sett är lika.

Sen kommer de traditionella utförsäljningar från de som tycket att de ligger för tungt i bolaget.

Jätte skumt att ledningen inte tror tillräckligt mycket på bolaget eftersom man inte gör klart att man ska teckna.

0
Ogilla!
2
Gilla!
2014-04-08 12:55:14

Ja nu är kursen under 15, ser verkligen illa ut. Får en bolagsledning bära sig åt hur som helst bara för att dom ligger på aktietorget, visserligen med hjälp av dom som har hand om rådgivning och emissionen.

0
Ogilla!
0
Gilla!
2014-04-10 18:44:00

Ett nytt PM om beviljat patent i Kanada offentligjordes idag. Det gäller huvudprojektet Foxy-5 och i Kanada. Tidigare i år erhölls patent i USA, och innan dess i Japan, Kina och Australien.

Därmed fattas endast ett Europapatent som inte borde vara långt borta det heller, att döma av den officiella skriftväxlingen med patententmyndigheten.

PM:et : http://www.aktietorget.se/NewsItem.aspx?ID=69091

Aktien ligger strax ovan teckningskursen 15 kr och är enormt köpvärd på risk/reward. Ett tydligt köpintresse för teckningsrätterna som började handlas idag kunde märkas. Aktien skulle lätt kunna stiga om köpintresset kanaliserades dit i stället, men då blev det sannolikt inga volymer i aktien på låg kurs, medan TR nu kan passa bättre volymmässigt för många seriösa tecknare i nyemissionen som vill passa på att utnyttja kursläget till att köpa säg minst 10 000 aktier för 15 kr + lite till för TR.

Analys : http://www.infoom.se/mysite/index.php?user=9801 med riskvägd målkurs 84-168 kr 2014

MVH löparn

Upp till toppen
Kommentera

 

Tjäna mer pengar på dina aktieaffärer

Bli medlem på Aktieguiden gratis på 30 sekunder.

Som medlem på Aktieguiden kan du:

  • Läsa träffsäkra tips och analyser från duktiga traders
  • Ställa frågor till och chatta med aktieproffs
  • Få gratis tillgång till en över miljon inlägg aktiehandel
  • Skapa egna privata forumgrupper

För att få delta i diskussionerna på Aktieguiden krävs att du verifierar ditt mobilnummer. Läs gärna mer om varför verifiering behövs.

 

Redan medlem? Klicka här för att logga in.